Rallifännid seadsid Ott Tänaku Otepää-võistluse ohtu (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Pealtvaatajad püüdsid oma kohalolekut õigustada suusamaratonide toimumisega.
Pealtvaatajad püüdsid oma kohalolekut õigustada suusamaratonide toimumisega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval Otepääl peetud talverallil teenisid kindla esikoha Ott Tänak ja Martin Järveoja. Võistlus, mis tähendas 2019. aasta maa­ilmameistritele olulist ettevalmistust kuu lõpus sõidetavaks Lapimaa MM-ralliks, oleks aga äärepealt pooleli jäetud.

Et viimati sõideti Eesti meistri­võistluste raames talverallit 2015. aastal, oli rallipisikuga nakatunud eestlastel huvi Otepää võistluse vastu suur. ­Paraku pole me koroonaviiruse levikut kontrolli alla saanud, mistõttu tegi terviseamet rallikorraldajate ponnistustest hoolimata resoluutse otsuse: publikut raja äärde ei lubata.

Nagu karta oli, ei pidanud kõik rallifännid sellest kinni. Nii mõnigi Otepääle tee leidnud fänn ei suutnud mõista, miks lubatakse külg külje kõrval ­suusamaratone sõita, kuid keelatakse vabas õhus ralli jälgimine. Pealtvaatajakeelust üle astunud inimesed ei adunud, et terviseametil oli nulltolerantsiga tõsi taga. Nii saidki ralli­korraldajad poole võistluse pealt kurjakuulutava teate: kui publik raja äärest ei lahku, tuleb võistlus peatada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles