Ralli MM-etapp Soomes toob endaga kaasa suure politseioperatsiooni

Karl Mihkel Eller
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Järgmisel nädalal pööravad kümned miljonid inimesed üle maailma pilgud Põhja-Soome Rovaniemi, mis võõrustab esmakordselt autoralli MM-sarja etappi. Koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu pole pealtvaatajad raja äärde lubatud ning kohalikud politseijõud on väljas suurendatud jõududega ning kasutavad eritehnikat, et tabada võimalikke reeglite rikkujaid.

Korraldajad ja kohalikud võimud on juba varakult teatanud, et sarnaselt hooaja esimesele MM-etapile Monte Carlos ei ole publik võistlusele lubatud ka Arctic Rally nime kandval võistlusel Soomes. Koroonapandeemia ajal on seni toimunud viis MM-sarja võistlust ning vaid ühele neist olid pealtvaatajad lubatud. Selleks oli läinud aasta septembris toimunud Rally Estonia, mida said kohapeale vaatama minna 16 000 inimest.

Mäletatavasti kaasnes ka suve lõpus Lõuna-Eestis toimunud võistlusega suur politseioperatsioon, mille käigus tõmmati kiiruskatsete lähedased alad nn «kotti» ja need olid korrakaitsejõudude kõrgendatud tähelepanu all. Nüüd proovivad midagi sarnast teha ka soomlased, kuigi tõenäosus on väike, et rahvas käreda pakase kiuste ja läbi paksu lume hordidena tee äärde voorib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles