Mida peab Marten Liiv tegema, et võita olümpiamedal? Eesti treener teab vastust (1)

Postimees Sport
Copy
Marten Liiv.
Marten Liiv. Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/Scanpix

Laupäeval Hollandis Heerenveenis kiiruisutamise MMil 1000 m distantsil viienda koha saanud Marten Liiv andis pärast võistlust teada, et tulevikus tahab ta tiitlivõistlustel sekkuda medalimängu. Kas see võiks juba juhtuda 2022. aasta Pekingi olümpial ja mida peab 24-aastane kiiruisutaja selle tarbeks paremaks lihvima?

Liivil jäi nädalavahetusel MM-medalist puudu 0,36 sekundit ning noormees avaldas intervjuus Postimehele, et ühel päeval on medalit kindlasti käega katsutavad. «Ma arvan küll. See aasta sai ikka suhteliselt suur samm tehtud. Uue tiimiga liitumine oli kindlasti väga oluline, see on üks põhjus, miks ma olen suures mängus sel hooajal,» rääkis Hollandi tiimiga liitunud Liiv pärast võistlust.

Kas Liiv võib medalimängu sekkuda juba järgmisel aastal olümpiamängudel? Eesti rekordiomanik 10 000 m distantsil Mart Markus avaldas selleks lootust. «Võime loota ikka, aga vaatame, kuidas tulevad välja hooaja alguse MK-etapid. Ma arvan, et ta tase on sealmaal, et ta läheb medalite peale võitlema. Praegu jäi väga vähe puudu. Ma loodan, et kui mitte medal, siis esikümnes on ta ikka,» rääkis Tallinna Kiiruisuklubi vanemtreener Markus ETV spordiuudistele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles