Kultuuriminister Nabi skandaalist: iga dopingukahtlus murendab usku ausasse sporti (1)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Kultuuriminister Anneli Ott.
Kultuuriminister Anneli Ott. Foto: Tairo Lutter

Kultuuriminister Anneli Ott teatas maadlejat Heiki Nabit puudutava dopingu tarvitamise kahtluse avalikuks saamise järel pressiteate vahendusel, et igasuguse dopingu tarvitamise suhtes kehtib nulltolerants. Sportlasel on õigus taotleda B-proovi avamist, mistõttu tuleb ära oodata asjade edasine käik.

«Uudis on väga ootamatu. Dopingu tarvitamise osas valitseb nulltolerants. Keelatud ainete tarvitajatel või sellele kaasaaitajatel spordis kohta ei leidu. Iga dopingukahtlus murendab usku ausasse sporti ning paneb pinge alla sportlased, kes teevad oma tööd ausalt,» toonitas Ott. «Eriti keeruliseks muudab praegune kahtlustus asjaolu, et Seefeldi skandaal on veel väga värske ning Heiki Nabi on üks meie medalilootus eelseisvatel Tokyo olümpiamängudel. Me ootame ära sportlase selgitused, B-proovi tulemuse ja järgmised sammud,» lisas minister.

Eesti riik on võtnud nii UNESCO kui ka Euroopa Nõukogu dopinguvastase konventsiooniga liitudes endale mitmeid kohustusi. Riiklik tegevus on seotud peamiselt dopinguvastase võitluse rahastamisega ning dopingu tarvitamise takistamiseks seaduste vastuvõtmisega.

Kultuuriministeeriumi ja Eesti Olümpiakomitee toel on Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA järjekindlalt viinud läbi dopinguvastast võitlust nii efektiivse testimisplaani kui ka haridustegevuse kaudu. 1. märtsil 2020 jõustus ka karistusseadustiku muudatus, mille alusel saab edaspidi tõhusamalt karistada dopingu tarvitamisele kaasaaitajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles