Järelvaadatav Heiki Nabi: teadmine, et olen puhas, annab mulle jõudu võitlemiseks

Postimees Sport
Copy

Kolmapäeva õhtul tuli avalikuks, et maadluse olümpiahõbeda ja kahekordse maailmameistri Heiki Nabi A-proovist on leitud halb analüütiline leid. Täna hommikul toimunud virtuaalsel pressikonverentsil kinnitas maadleja, et ta pole teadlikult kunagi ühtegi keelatud ainet kasutanud. 

Heiki Nabi jaanuaris antud A-proovist leiti keelatud aine letrosooli jälgi. Praegu Ungaris treeningulaagris viibiv maadleja kinnitas eile õhtul meediale saadetud kirjas, et on puhas: «Käsi südamel – olen alati teinud sporti ausa mängu reeglitest kinni pidades.» 

Segaduses Nabi lasi peast läbi kõik vitamiinid ja toidulisandid, mida on viimasel ajal tarvitanud ning tõdes, et pole teinud valikus ainsatki muutust. «Kui kuulsin, et kõnealust ainet sisaldavad naiste rinnavähi ravimid, hämmeldus minus ainult süvenes,» lausus ta.

Nabil on nüüd 23. veebruarini aega teatada soovist avada ja analüüsida B-proov, kuid maadleja kinnitas juba eile õhtul, et kavatseb seda kindlasti teha. «Loomulikult pean laskma selle avada. Mul ei ole lihtsalt teist teed,» sõnas ta. Lisaks tuleb tal saata EADSE-le seletuskiri, millega tal on aega 3. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles