Tänaku jaoks edukas ralli ei pruugi järgmine aasta MM-kalendrisse kuuluda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ott Tänaku jaoks üliedukas Saksamaa ralli – on ju eestlane ainus, kel õnnestunud praeguse põlvkonna WRC-masinaga seal triumfeerida – elab praegu üle suuri muutusi ning pole sugugi kindel, et võidukihutamine järgmisel hooajal ikka autoralli MM-kalendrisse kuulub. 

Kui siiamaani on Saksamaal võidu kihutatud Saarimaa ja Reinimaa-Pfalzi liidumaal, siis tulevikus see enam nii ei pruugi olla. Väljaanne Saarländischer Rundfunk kirjutas veebruari alguses, et siiani võistlust korraldanud ADAC Saarimaa meeskond on sattunud keerulisse majanduslikku seisu, mistõttu ei tule senises võistluskeskuses jätkamine enam kõne alla. «Pidime juba 2020. aasta lõpus osa töötajaid lahti laskma,» ilmestas nende juhtfiguur Günter Jung organisatsiooni rahalist seisu. 

ADAC Saarimaa osakonna esimehe Norbert Heinzi sõnul on kõikvõimalike erilubade ja -testide hinnad lihtsalt nii palju tõusnud, et nendega kaasa jooksmine poleks lihtsalt jätkusuutlik. «Meie eelarve juures, millega oleme viimased kolm aastat talitanud, pole see lihtsalt enam võimalik,» sõnas Heinz. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles