Peatreener Tobrelutsu kokkuvõte MMist: me ei kasutanud oma võimalusi sajaprotsendiliselt ära (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Indrek Tobreluts.
Indrek Tobreluts. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Pokljukas toimuval laskesuusa MMil on homme kavas veel nii naiste kui ka meeste ühisstardist sõidud, siis eestlaste jaoks lõppesid tiitlivõistlused täna toimunud teatesõitudega. 

Koondise peatreener Indrek Tobreluts vaatas ERRi palvel MMile tagasi ning tõdes, et tema hinnangul meie koondis oma võimalusi sajaprotsendiliselt ära ei kasutanud, ehkki kaasa on võtta ka positiivset.

«Meil oli siia tulles paaril sportlasel teoreetiline võimalus väga kõrgele jõuda. Tuuli [Tomingase] jalgadest võib-olla rohkem ei räägiks, aga head võimalused olid Johanna Talihärmal sprindis ja jälituses, kus ta sõitis väga tugevalt, aga üks tiir läks aiataha ja seetõttu seda väga head tulemust ei tulnud. Samas ei saa me olla ka pettunud, sest naiste poolelt Johanna ja meeste poolelt Rene [Zahkna] vedasid välja,» võttis Tobreluts selja taha jäänud kaks nädalat kokku.

Tomingas ei suutnud MMil küll häid esitusi teha, kuid see ei tähenda juhendaja sõnul, et sportlase tänavust hooaega tuleks lugeda kohe lörri läinuks. «MM on tähtsaim, aga loevad ka MK-sõidud,» viitas juhendaja näiteks Tomingase hooaja alguses Kontiolahti sprindis välja sõidetud seitsmendale kohale. 

Eesti koondise parimate tulemuste eest tänavusel MMil hoolitsesid Talihärm ja Zahkna. Talihärm teenis punkte kõikidelt sõitudelt ning ületas naiste individuaaldistantsil siis parimal juhul finišijoone 30. kohal. Zahkna teenis punkte kahel puhul ning tema parimaks kohaks jäi samamoodi tavadistantsil välja sõidetud 33. koht. 

Tiitlivõistlused võttis Tobreluts lõuks kokku lihtsa tõdemusega: «Meil olid MM-il omad võimalused aga päris sajaprotsendiliselt neid kuskil ära ei kasutanud.»

Eesti koondise tulemused MMil:

Segateatesõit: 19. koht (Rene Zahkna, Kalev Ermits, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas)

Meeste sprint: 43. Rene Zahkna, 90. Raido Ränkel, 92. Kalev Ermits 

Naiste sprint: 31. Johanna Talihärm, 45. Tuuli Tomingas, 83. Regina Oja

Meeste jälitussõit: 40. Rene Zahkna

Naiste jälitussõit: 33. Johanna Talihärm, 59. Tuuli Tomingas

Meeste individuaaldistants: 33. Rene Zahkna, 76. Robert Heldna, 94. Kalev Ermits

Naiste individuaaldistants: 30. Johanna Talihärm, 62. Regina Oja, 75. Tuuli Tomingas

Paarissegateatesõit: 10. koht (Rene Zahkna, Johanna Talihärm)

Meeste teatesõit: 21. koht (Rene Zahkna, Robert Heldna, Kalev Ermits, Raido Ränkel) 

Naiste teatesõit: 17. koht (Regina Oja, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas, Kadri Lehtla)

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles