Kiibus jättis konkurendid rahvusvahelise võistluse avapäeval selja taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eva-Lotta Kiibus.
Eva-Lotta Kiibus. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas Škoda jäähallis rahvusvaheline iluuisutamise võistlus Tallink Hotels Cup 2021. Kolmandat aastat rahvusvahelise uisuliidu (ISU) kalendrisse kuuluva võistluse avapäeva järel kuuluvad nii naiste kui ka meeste arvestuses esikohad eestlastele. 

Naiste konkurentsis ei saanud avapäeval keegi vastu Eva-Lotta Kiibusele. Eelmise aasta lõpus koroonaviiruse läbi põdenud, kuid veebruari alguses ikkagi ülinapilt Eesti meistritiitli teeninud Kiibus kogus lühikavaga 63,56 punkti. Talle järgnevad austerlanna Olga Mikutina (63,19) ja rootslanna Josefin Taljegard (58,72).

«Suutsin päris rahuliku seisundiga selle kava läbi viia. Isegi tunda naudingut, mitte karta terve kava. Kindlasti olen sammu trepiastmel üles astunud võrreldes Eesti meistrivõistlustega,» lausus Kiibus ERR-ile. «Ma ei saa öelda, et oleksin kehaliselt päris valmis, aga treenime hetkel targalt. Panustame [treener Anna Levandiga] igasse trenni, et sellest saaks maksimumi, aga ei veeda kümme tundi päevas jääl.»

Eestlannadest on esikümnes veel Kristina Škuleta-Gromova, kes hoiab 49,15 punktiga seitsmendat kohta, ning Gerli Linnamäe, kes on 48,44 silmaga kümnendal positsioonil. Kokku on võistlustules 17 naist.

Meestest hoiab lühikava järel esikohta Aleksandr Selevko 77,30 punktiga, kellele järgnevad prantslane Romain Ponsart (73,68) ja bulgaarlane Larry Loupolover 65,75. Kokku on võistlustules kuus meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles