Liverpool värvus 11-aastase vahe järel siniseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Richarlison tähistamas tiimikaaslastega Liverpoolile löödud väravat.
Richarlison tähistamas tiimikaaslastega Liverpoolile löödud väravat. Foto: LAURENCE GRIFFITHS/AFP/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi kaotas täna Inglismaa kõrgliigas neljanda kohtumise järjest. Mis aga veelgi hullem, 0:2 allajäämine tuli linnarivaal Evertoni vastu. 

Merseyside'i derbi esimene tabamus sündis kohe mängu alguses, kui James Rodriguez mängis oivalise läbisööduga Richarlisoni väravavahiga üks-ühele ning brasiillane ei eksinud. 

Lõplikult vormistas Everton ajaloolise võidu mängu 83. minutil kui Gylfi Sigurdsson realiseeris 11-meetri karistuslöögi. Ent nagu kaotusest veel vähe oleks, siis avapoolaja lõpus sai vigastada ka Liverpooli kapten Jordan Henderson, kes liitub klubi niigi uhke ja nimeka laatsaretiga. 

Viimati suutis Everton nimekamast linnarivaalis üle olla 2010. aasta oktoobris, kui Tim Cahilli ja Mikel Arteta tabamused tõid neile 2:0 võidu. Pärast seda olid meeskonnad omavahel vastamisi läinud kõikide sarjade raames 23 korda, millest Liverpooli oli võitnud siis 11. Tosin korda olid matšid tüürinud ka viigisadamasse. 

Ent lisaks lõppes täna üks teinegi pikk seeria. Nimelt leidis tänane kohtumine aset Liverpooli koduplatsil ehk Anfieldil, kus Evertoni mehed võidutsesid viimati 7818 päeva tagasi. Või kui tahta seda veelgi robustsemalt väljendada, siis eelmisel sajandil. 

Siniste eelmine triumf Anfieldilt pärines 1999. aasta 27. septembrist, kui võidu tõi neile Kevin Campbelli tabamus. 

Liverpool ja Everton on nüüd omavahel vastamisi läinud 236 korda ning saldo on 93–67 punaste kasuks. 76 matši on lõppenud ka viigilise tulemusega. 

Teistes Premier League'i kohtumistes tegi Chelsea täna võõral väljakul 1:1 viigi Southamptoniga ning Burnley viigistas koduplatsil 0:0 West Bromiga. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles