VIDEO Tänaku õnnetu möödumiskatse Meeke'ist valiti WRC-sarja parimaks talverallimomendiks

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak - Martin Järveoja 2018. aasta Rootsi rallil.
Ott Tänak - Martin Järveoja 2018. aasta Rootsi rallil. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran/Scanpix

Autoralli MM-sarja korraldajad postitasid video seitsmest parimast momendist talverallidel. Esikoha haaras Ott Tänaku õnnetu möödasõidukatse.

Nimekirjast leiab mitmeid meeldejäävaid momente Rootsi rallilt. Seitsmendaks platseerus Jari-Matti Latvala võit 2017. aasta rallil. Toona oli see värskelt WRC-sarja naasnud Toyota teiseks ralliks ja esimeseks võiduks.

Kuuendal kohal meenutati, kuidas 2014. aastal tõmbas publik köitega kraavist välja Martin Prokopi masina ja Tšehhi võidusõitja sai võistlust jätkata. Viiendaks platseerus Colin's Cresti hüpe.

Neljandaks valiti Esapekka Lappi moment 2019. aasta võistlusel. Toona Citroenis sõitnud soomlane kaotas masina üle juhitavuse ja tegi pirueti. Kuigi avarii nägi jõuline välja, siis masin suuri vigastusi ei saanud ja tal õnnestus kiirelt uuesti teele asuda.

Poodiumi madalaimal astmel olid Henning Solberg ja Cato Menkerud, kes keerasid 2006. aastal oma Peugeout' üle katuse ja pidid hakkama saama ilma esiklaasita. Kuigi tuul ja tuisk lendasid neile näkku, õnnestus neil edukalt edasi sõita.

Teiseks tuli hetk 2011. aasta rallilt, kui tavapäraselt kaardilugejana tegutsev Chris Patterson sõidutas ise Petter Solbergi. Toona kiitis Solberg, et Patterson tegi väga head tööd.

Esimesele kohale platseerus eestlaste jaoks õnnetu hetk 2018. aasta Rootsi rallilt, kui probleemide küüsi langenud Kris Meeke jäi kitsal teel ette Ott Tänakule. Eesti rallisõitja proovis ajakaotuse vältimiseks mööda sõita, kuid tabas Meeke'i auto tagumist nurka ja jäi lumevalli kinni. Lõpuks lõpetas Saaremaalt pärit rallisõitja võistluse üheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles