Põhja-Makedoonia unistus jäi ellu, kuid Eesti vastu ei tee homme kaasa tiimi suurim staar

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nenad Dimitrijevic vigastas tõsiselt põlve ja tõenäoliselt Eesti vastu ei mängi.
Nenad Dimitrijevic vigastas tõsiselt põlve ja tõenäoliselt Eesti vastu ei mängi. Foto: fiba

Põhja-Makedoonia tugeva teise poolaja toel 87:78 Itaalia ning säilitas teoreetilise võimaluse EM-finaalturniirile pääseda. Kui Eesti kell 17 algavas matšis Venemaale kaotab, selgitatakse homses kohtumises viimane piletiomanik.

Permis peetava «mulli» eelviimasele matšile selg vastu seina vastu läinud Põhja-Makedoonia jäi teisel veerandajal koguni 16-punktilisse kaotusseisu. Poolajaks vähendati vahe 11 peale, ent ohjad tundusid olevat Itaalia käes. 

Muide, esimese 20 minutiga sopsasid saapamaalased kolmeseid 12st üheksa. «Rääkisin meestele riietusruumis, et lõpuni nad nii hästi ei viska,» tunnistas Põhja-Makedoonia peatreener Aleksandar Todorov pressikonverentsil. 

Tema öeldu vastas tõele. Teisel poolajal tabas Itaalia eemalt tosinast sooritusest ühe. 

Balkani poisid hakkasid vere lõhna tundma kohe kolmanda veerandaja algusest. Vaikselt, kuid kindlalt hiiliti vastastele lähemale. Neljandikule pani väga emotsionaalse punkti tiimi suurim staar, Badolona Juventudi mängujuht Nenad Dimitrijevic, kes saatis palli korvi omalt poolelt. Põhja-Makedoonia pääses juhtima 67:65. 

Enam tagasi ei vaadatud. Mõne minutiga kasvatati edu kahekohaliseks ning Itaaliat enam lähedale ei lubatud. Tõrvatilgaks meepotis kujunes aga eelviimane minut, kus Dimitrijevic tõsiselt põlve vigastas. 22-aastane pallur ei saanud oma jalal platsilt lahkuda. 

«Jätkame unistamist!» ütles Todorov. «Aga keegi ei mäleta seda võitu, kui me homme ei suuda Eestit seljatada.»

Tõsi, valemis on mitu muutujat. Esiteks, kui Eesti suudab kell 17 algavas matšis Venemaa alistada, oleme automaatselt finaalturniiril. Kui aga kaotame, peab Põhja-Makedoonia EMi pileti teenimiseks meist jagu saama vähemalt üheksa punktiga. 

«Meil seisab homme kaks suurt vastast: tugev Eesti võistkond ja süvenev väsimus, mis on ilmselt isegi keerulisem konkurent. Eriti olukorras, kus teame, et mängime Dimitrijevicita. Nii et meil on veel lühem rivistus,» kinnitas Todorov staarmängija puudumist. 

Saab näha, kas tegemist on väikese pettemanöövriga või Itaaliat 22 punkti ja seitsme resultatiivse sööduga karistanud Dimitrijevic jääb tõepoolest eemale. Telepildist tundus vigastus igatahes üsna karm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles