Jõesaar ja Kotsar viitasid suurele probleemile, mis maksis Venemaa vastu võimaluse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Itaalia vastu säranud Maik-Kalev Kotsar (palliga) piirdus Venemaa vastu vaid kaheksa punkti ja ühe lauapalliga.
Itaalia vastu säranud Maik-Kalev Kotsar (palliga) piirdus Venemaa vastu vaid kaheksa punkti ja ühe lauapalliga. Foto: fiba

Eesti korvpallikoondis jäi EM-valiksarjas ka teisel korral Venemaale kindlalt alla, koduperemehed võitsid Permis 75:52. 

Sarnaselt novembris Tallinnas peetud kohtumisele kärises vahe suureks, ent nüüd andsid meie mehed veidi kauem vastupanu. Võrdset mängu jagus umbes 27 minutiks, kuid siis läks Venemaa oma teed. 

Kui mõnikord ei saa statistikast suuri järeldusi teha, siis sel korral arvud ei valeta. Enim jääb silma ründelauapallide rida, kus Venemaal kirjas «17». 

«Vastased olid meist lihtsalt väga palju agressiivsemad. Nad käisid väga isukalt ründelauas ja me ei saanud nende takistamisega hakkama,» tunnistas 23 minutiga vaid ühe lauapalli noppinud keskmängija Maik-Kalev Kotsar. 

Talle sekundeeris Janari Jõesaar: «Jäime oma laua blokeerimisega suurde hätta. 15-20 ründelauda on lubamatu.»

Lisaks andsid venelased taas kuuma kaare tagant. Kui Tallinnas sopsati rekordilised 19 kolmest, siis täna piirduti «vaid» 17 tabamusega. 

«Jah, meie ainus eesmärk oli matši eel see tippmark purustada,» vastas Venemaa peatreener Sergei Bazarevitš sarkastiliselt kohaliku ajakirjaniku küsimusele, kas kolmeste rekordit sooviti uuendada.

«Tõsiselt rääkides, siis võtad selle, mida vastane pakub. Nad aitasid pick'n'roll kaitses väga palju ja üritasid mängijaid vahetada. Meie pikad tegid head tööd ja liikusid õigetesse kohtadesse. Tänu sellele leidsime häid kolmeste kohti.»

Venemaa võit tähendab, et Eesti mängib homme EMi piletile Põhja-Makedooniaga. 

«Ütleksin, et järgisime ka ausa mängu reegleid. Eesti ja Põhja-Makedoonia olukord on küll pingeline, aga leian, et see on õige, et nad selgitavad viimase edasipääseja omavahelises kohtumises,» muigas Bazarevitš.

Otsustav matš algab homme kell 16. «Tunnen end hästi ja olen valmis Põhja-Makedoonia vastu minema,» sõnas Kotsar. 

«Muidugi meil on piisavalt energiat. Selle mängu pärast siia tulimegi. See on tähtis lahing, anname endast kindlasti 100 protsenti ja tahame võita,» lisas Jõesaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles