Soomlased suusatamise MMil valitsevatest tingimustest: see on nagu meie suvi

Christopher Krutto
Copy
Soome naiste esinumbri Krista Pärmäkoski vahel sarnanevad Oberstdorfi tingimused Soome suvele.
Soome naiste esinumbri Krista Pärmäkoski vahel sarnanevad Oberstdorfi tingimused Soome suvele. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Sel nädalal tehakse Saksamaal Oberstdorfis algust põhja suusaalade MMiga. Samas on seal oodata tugevaid plusskraade.

Soome koondis jõudis Oberstdorfi neljapäeval ja nüüd kommenteerisid selle liikmed seal valitsevaid tingimusi. «Ojake suliseb ja linnud laulavad. Päike paista. Ilus kevadine ilm,» sõnas naiste koondise peatreener Ville Oksanen Iltalehtile.

Kui soomlased saabusid, näitas termomeeter kümmet plusskraadi. Katri Lylynpera jaoks oli soe ilm šokiks, sest kodus Kajaanis oli tal enne teele asumist 27 külmakraadi. See tähendab, et temperatuuri vahe oli tema jaoks pea 40 kraadi.

Rovaniemist pärit Johanna Matintalo oli samuti imestunud. «Joostes oli päris kuum. Kui need on jahedad päevad, siis võivad tulla päris palavad sõidud. Ilm on erinev sellest, milline see tänavu talvel on olnud,» rääkis Matintali reedel. «Eriti võrreldes koduste tingimustega Rovaniemis,» lisas ta.

Oberstdorfis oodatakse MMi ajaks 10-18 kraadi sooja ja enamasti päikest. Temperatuur ei või miinustesse langeda isegi öösel. Suusatajate sõnul oli lumi juba reedeks pehme ja märg.

Hetkel pole teada, kas radu plaanitakse ka soolatada. See imaks liigset niiskust endale ja muudaks lund tugevamaks. «Öökülm saab otsa ja kui rada ei soolata, siis muutub see väga pehmeks,» seletas Oksanen.

Soome naiste esinumber Krista Pärmäkoski sõnul on tal veel värskelt meeles 2019. aasta MM, kus samuti väga soe ilm oli. «Oleme varem vesisuusatamist teinud. See on nagu Soome suvi,» sõnas Pärmäkoski.

«Seefeldis olid sarnased tingimused. Võistluste kestvus on pikem ja vedeliku kaotus suurem,» seletas Iivo Niskanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles