Soome MM-ralli korraldajad astuvad samme, et katsetel ei tekiks pudelikaela

Christopher Krutto
Copy
Oliver Solberg Arctic Rally'l.
Oliver Solberg Arctic Rally'l. Foto: @Tunturirally/Twitter

Juba sel nädalal sõidetakse Põhja-Soomes autoralli MM-sarja hooaja teine etapp. Võistluse korraldajad on võtnud vastu muudatuse, mis peaks rallisõitjatel meele rõõmsaks tegema

Lapimaal sõidetaval Arctic Rallyl on teede ääres suured lumevallid ja seetõttu võivad olud minna väga kitsaks. See tähendab, et kui üks sõitja katkestab, võib tekkida pudelikael, mis jätab ka tema taga tulevad sõitjad lõksu.

Seetõttu otsustasid võistluse korraldajad luua nn «põgenemistaskud». Need on paigutatud katsetele ebaregulaarsete vahedega ja võistlejatel palutakse need legendi kirja panna. Võistlejatele pannakse südamele, et tehnilise probleemi korral suundutaks lähima tasku juurde ja jäädaks seal seisma.

2019. aasta maailmameister Ott Tänak on saanud enda nahal tunda, kui kitsad on lumevallid. 2018. aasta Rootsi rallil tabasid Kris Meeke'i probleemid ja seetõttu liikus ta katsel edasi mõõdukas tempos. Eestlane püüdis ta kinni ja proovis mööduda, kuid tee oli liiga kitsas ja seetõttu lõpetas ta masinaga lumevallis.

Soome väljaanne Yle kirjutab, et kohapeale suunduvatelt tiimidelt võetud koroonaproovide hulgas on kolm inimest kolmest erinevast meeskonnast andnud positiivse proovi. Kokku on seetõttu pandud karantiini 14 isikut.

Nakkushaiguste eksperdi Markku Broasi sõnul olid positiivse proovi andnud isikute esmased testid koduriigis negatiivsed, siis Soome sisenemise järel tulid siiski positiivsed vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles