Sten-Timmu Sokk: võib-olla on mu hooaeg lõppenud

Ville Arike
, reporter
Copy
Sten-Timmu Sokk dirigeeris jalavalule vaatamata Eesti mängu suurepäraselt, andes kahe mänguga kokku 21 korvisöötu.
Sten-Timmu Sokk dirigeeris jalavalule vaatamata Eesti mängu suurepäraselt, andes kahe mänguga kokku 21 korvisöötu. Foto: fiba

Eesti korvpallikoondise 2022. aasta EM-finaalturniirile aidanud mängujuht Sten-Timmu Sokk avaldas, et mängis Permis viimaseid valikmänge läbi valu ning välistada ei saa, et tema hooaeg on läbi.

«Kahju natuke oli, et ma [pühapäeval] Venemaa vastu ei saanud mängida, aga vahel tuleb elus võtta vastu raskeid otsuseid. Kartsin, et kui ma eile (pühapäeval - toim) mängin, siis mu jalg täna (esmaspäeval - toim) üldse ei liigu. Tänast seisu vaadates tegin õige otsuse. Täna jalg liikus, nüüd õhtul, pärast mängu, enam väga ei liigu. Igaks juhuks oli vaja hoida jalga tänaseks,» rääkis Sokk tagasi Tallinna jõudes Postimehele.

Ta nentis, et jalg on valutanud viimased kolm neli nädalat, seis on üsna halb - üks luutükk surub kannakõõlusele peale. «Selle tõttu pole ka vorm kõige parem. 20 minutit mänguaega oli mulle ideaalne,» märkis Sokk.

Eesti koondise kogenuim mängumees tunnistas, et mõtteid Permi mitte minna tal tekkis. «See oht oli küll olemas. Tegelikult on ka suur oht, et minu hooaeg võib lõppenud olla. Nüüd peab tegema otsuseid, kuidas edasi. Üks võimalus on teha lõikus, jalga puhastada. Ma ei tea, kas mõne süstiga veel päästab paar kuud, kas see enam oleks mõistlik.

Teadsin, et nagunii on asi pahasti, aga teadsin ka, et saan valuvaigistite abil mängida. Teadsin, kes Permi tulevad ja kes puuduvad. Arvan, et mulle endale oli ka vaja seda, et kui hooaeg peakski läbi olema, saaksin selle lõppu hea emotsiooni,» rääkis Sokk temas Permi mängude eel keerelnud tunnetest.

Tervet karjääri ta lõppenuks kuulutama ei kiirusta. «Karjääri on vara veel lõpetama hakata! Ükskõik, millal seda teha, kui kõik läheb jala puhastamisega hästi, võiks mõned-kolmed aastad veel pusida. EMi finaalturniiril mängimisest (2022. aasta sügisel ehk poolteise aasta pärast - toim) räägime siis, kui see aeg kätte jõuab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles