Naised WRCs: peaaegu maailmameistrid

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Michèle Mouton on öelnud, et kunagi mõtles ta rallirajal kihutades raja ääres olevatest inimestest kui puudest, keda ei tohi puudutada. Nüüd on aga prantslanna töö kanda hoolt selle eest, et MM-sarja katsetel oleksid turvareeglid täidetud.
Michèle Mouton on öelnud, et kunagi mõtles ta rallirajal kihutades raja ääres olevatest inimestest kui puudest, keda ei tohi puudutada. Nüüd on aga prantslanna töö kanda hoolt selle eest, et MM-sarja katsetel oleksid turvareeglid täidetud. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tänavu möödub 40 aastat, kui Sanremo rallil tõusid poodiumi kõrgeimale astmele sõitja Michèle Mouton ja kaardilugeja Fabrizia Pons. Võimsat ja legendaarset Audi Quattrot taltsutanud ekipaaž tegi võiduga ajalugu: kunagi varem polnud naised MM-etapil kõigile tagatulesid näidanud.

Kahjuks või õnneks on Mouton tänini ainus rallimaailma kõrgeimal tasemel võistluse võitnud naisroolikeeraja. Veel märkimisväärsem on aga fakt, et 1982. aastal ei jäänud tal MM-tiitlist palju puudu.

Ülikoolis õigusteadust tudeerinud, kuid õige pea õpingud pooleli jätnud ja ralli rüppe suundunud Mouton ei asunud kohe rooli ja istme vaheliseks tihendiks, vaid kaardilugejaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles