BLOGI ⟩ Tiitlikaitsja Bayern näitas klassi, Giroud' käärlöök tõi Chelseale võidu

Postimees Sport
Copy
Olivier Giroud käärlöök, mis viis Chelsea 1:0 juhtima.
Olivier Giroud käärlöök, mis viis Chelsea 1:0 juhtima. Foto: OCTAV GANEA/Inquam Photos via REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga play-off'i avaringis astusid täna võistlustulle tiitlikaitsja Müncheni Bayern ja Rooma Lazio ning Madridi Atletico ja Londoni Chelsea. Postimees tegi vutiõhtust, mis lõppes Bayerni 4:1 ja Chelsea 1:0 võiduga, tekstipõhise otseblogi

Bayern tegi Lazioga sotid selgeks juba avapoolajaga, mis võideti 3:0. Esmalt lõikas Robert Lewandowski vahelt nõrga tagasisöödu, seejärel skooris 17-aastane Jamal Musiala tugeva löögiga alla nurka ning väravate sajule pani punkti Leroy Sane, kes realiseeris Kingsley Comani hea eeltöö pärast Lazio järjekordset apsakat kaitses.

Teine poolaeg algas tormiliselt, kui esimese nelja minuti jooksul löödi kaks tabamust. Esmalt lõi Lazio keskkaitsja Francisco Acerbi omavärava ning ehkki Joaquin Correa lõi 49. minutil ühe tabamuse tagasi, polnud Laziol rohkemaks jaksu.

Atletico ja Chelsea lahing oli oluliselt kinnisem. Lõpuks tõmbas pikema õlekõrre Chelsea, kelle tabamus kanti 71. minutil käärlöögi Jan Oblaki selja taha löönud Olivier Giroud' nimele. Kuigi algselt näidati, et värav ei tohi suluseisu tõttu lugeda, siis VAR seadis õigluse jalule.

Seega on enne korduskohtumisi Bayern ühe jalaga kaheksa parema hulgas ning Chelsea soosik pääsemaks veerandfinaali.

Enne mänge:

Kuigi Bayern on kõlavam nimi kui Lazio, pole Saksamaa esiklubi suursoosik. Jah, Bayern on Bundesliga liider, kuid viimasest kahest matšist on saadud üks viik ja kaotus. Nõnda on nende edu lähima jälitaja Leipzigi ees kahanenud kahele punktile.

Eksperdid räägivad, et Bayernit on praegu kõvasti rüüstamas vigastused ja väsimus. Võistkond, kes naasis koroonapausilt ülivõimsalt, ei suuda seetõttu näidata soovitud intensiivsusega jalgpalli, mis on pannud pitseri nende tulemustele.

Lazio on taas tegemas Itaalias head hooaega ning võitleb Serie A-s Meistrite liiga koha nimel. Nende hoog on hea, sest viimasest viiest liigamängust on võidetud neli ning too üks kaotus tuli vägevaid esitusi näitava liidri Milano Interi vastu.

Atletico alustas hooaega Hispaania kõrgliigas võimsalt, kuid on nüüd hakanud koperdama: viimasest viiest liigamängust on võidetud vaid kaks. Ka nende puhul märgivad teadjad, et võistkonda häirivad rohked vigastused.

Chelsea on uue peatreeneri Thomas Tucheli käe all mänginud paremini kui Frank Lampardi ametiajal, ent Atletico on neile kahtlemata kõva pähkel.

Tõele au andes pole kummaski paaris selget soosikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles