Heino Enden: kui tahame pidada end korvpalliriigiks, peame olema kindlalt Euroopa 24 parema hulgas

Copy
Nii rõõmustas Eesti korvpallikoondis veebruarikuus Permis finaalturniirile jõudmise üle.
Nii rõõmustas Eesti korvpallikoondis veebruarikuus Permis finaalturniirile jõudmise üle. Foto: fiba

Eesti korvpall tähistas mullu sajandat aastapäeva. Uus sajand juhatati sisse parimal võimalikul moel, meeste koondis murdis end 2022. aasta EMi finaalturniirile. 1982. aasta maailmameistri Heino Endeni sõnul peavad mängijad senisest veelgi enam pühenduma individuaalsele tööle, sest finaalturniiril tulevad vastased meid ära sööma.

Viimase, Permis peetud mulli esimene mäng Itaaliaga tõi Endeni sõnul kohe esile palju asju, nii positiivset kui ka negatiivset. «Positiivne oli see, et kolmel esimesel veerandajal, mil itaallased lasid meil vabalt palli liigutada ja suhteliselt vabalt visata, viskasime sisse, olime enesekindlad ega kartnud. See on selle noore meeskonna kohta esimene positiivne samm,» alustas Enden tagasivaadet Postimehe taskuhäälingu saates «Kehakultuur».

«Lõpus tuli negatiivsem pool. Viimane veerandaeg näitas, mida suudame siis, kui meile tõsiselt turja istutakse. Kui hakatakse survestama nii palliga kui ka ilma pallita, surutakse korvist kaugele, ei lasta palli vabalt liigutada. Meie mäng muutus väga ümmarguseks, jäime 8-9 meetrile keerutama. Tuli välja, et selleks me valmis polnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles