Suusaorienteerumise MM algab Käärikul sprindidistantsidega

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti suusaorienteerumise koondis.
Eesti suusaorienteerumise koondis. Foto: REIGO_TEERVALT

Täna, 24. veebruaril algavad Käärikul sprindidistantsidega suusaorienteerumise täiskasvanute ja juunioride maailmameistrivõistlused ning noorte Euroopa meistrivõistlused.

Osalemas on 17 riigi esindajad, kokku 240 võistlejaga. Eesti koondistesse kuulub 30 sportlast, koondise liidriteks on Daisy Kudre ja Mattis Jaama.

Eesti koondist toetavad treener-esindajana Kuno Rooba, määrdemeistrid Erti ja Pent Paalberg ning füsioterapeut Aira Ferschel.

Kohal on maailma paremik, nii on homme stardis eelmise hooaja Euroopa MV sprindidistantsi naiste esikolmik: Alena Trapeznikova, Tatjana Oborina ja Marina Vyatkina (kõik Venemaalt) ning samuti meeste möödunud talve esivõistluste sprindi poodiumile pääsenud esinelik: Sergei Gorlanov, Vladislav Kiselev (mõl Venemaa), Tuomas Kotro (Soome) ja Audun Heimdal (Norra).

Daisy Kudre oli meie parimana 2020.a Euroopa MV sprindis 10. ja Mattis Jaama sai 16. koha.

Võistlusnädala kava:

  • teisipäev,  23.02  näidisrada, avatseremoonia
  • kolmapäev, 24.02 sprindidistantsid
  • neljapäev, 25.02 tagaajamisvõistlus; noortel ja juunioridel: tavarada
  • reede, 26.02 puhkepäev
  • laupäev 27.02 lühirada
  • pühapäev, 28.02 sprinditeade; noorte ja juunioridel teade

Võistlused korraldab Värska orienteerumisklubi Peko koostöös Eesti Orienteerumisliiduga, peakorraldaja on Raul Kudre. Rajameistritena tegutsevad kolmekordne rattaorienteerumise maailmameister Tõnis Erm ja Taivo Timmusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles