FOTOD ⟩ Maailmameister vajus Lapimaa MM-ralliks valmistudes kraavi, abikäe ulatas konkurent (1)

Postimees Sport
Copy
Mattias Ekströmi Audi vajus Lapimaa MM-rallil rajaga tutvudes kraavi.
Mattias Ekströmi Audi vajus Lapimaa MM-rallil rajaga tutvudes kraavi. Foto: Facebook @Mattias Ekström

Reedel algaval Lapimaa MM-rallil lööb kaasa ka 2016. aastal rallikrossis maailmameistriks kroonitud Mattias Ekström. Rajaga tutvumine pole rootslasel aga ideaalselt läinud.

Nimelt reedab sotsiaalmeedia, et 42-aastane Ekström vajus oma Audiga sõites kraavi ega saanud sealt omal jõul välja. Svenssonite maa pojale tõttas aga appi soomlane Emil Lindholm, kes aitas Ekströmi auto kraavist välja tõmmata.

Ekström ei osale sel nädalavahetusel Lapimaal esimest korda ralli MM-sarjas. Tegemist on tema üheksanda stardiga tippseltskonnas ning parimal juhul lõpetas ta 2005. aastal Škoda Fabia WRC roolis üldarvestuse kümnendana.

Lapimaal on Ekströmi istumise all samuti Škoda Fabia, kuid mõistagi mitte WRC, vaid klassi võrra madalam ehk R5-auto. Rootslasele loeb kaarti kaasmaalane Emil Bergkvist.

Ralli MM-hooaja teine etapp toimub reedest pühapäevani. Kokku on kavas kümme kiiruskatset kogupikkusega 251,08 km. Eesti ekipaaže on stardis kolm: Ott Tänak ja Martin Järveoja, Egon Kaur ja Silver Simm ning Gregor Jeets ja Andrus Toom. Georg Linnamäele loeb kaarti ukrainlane Volodõmõr Korsia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles