Eesti parim hokimees on imelises hoos: ta on kindlasti tiimi parim väravakütt

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Robert Rooba soovib kõik mängijakarjäärist saadavad teadmised kasutada praegu ja tulevikus ära Eesti hoki hüvanguks.
Robert Rooba soovib kõik mängijakarjäärist saadavad teadmised kasutada praegu ja tulevikus ära Eesti hoki hüvanguks. Foto: Eero Vabamägi

Eesti parim jäähokimängija Robert Rooba jätkab Soome meistrivõistlustel imelises hoos. Kahjuks pidi tema leivaisa Jyväskylä JYP tunnistama aga kaotust.

JYP jäi lisaajal 3:4 alla TPSile ning Rooba tõi oma koduklubi heaks ühe resultatiivse söödu ja värava. Sealjuures oli just eestlase kolm minutit enne normaalaja lõppu visatud litter see, mis viis matši lisaajale.

27-aastane Rooba on nõnda vägevas hoos, et on hea tasemega Soome meistrivõistlustel visanud viimasess viise kohtumisga seitse väravat. JYPi vorm on aga kohutav, sest nad on kaotanud kümme mängu jutti. Liigatabelis ollakse viimased.

Rooba on sel hooajal visanud 17 väravat (võistkonna parim näitaja, edestades lähimat jälitajat kümne tabamusega) ja andnud seitse resultatiivset söötu ehk teeninud 24 resultatiivsuspunkti. Selles arvestuses jagab ta JYPi meeste hulgas esikohta Jerry Turkulaineniga.

17 väravat ühe hooaja jooksul on Rooba Soomes visanud ka 2018/2019 hooajal, seega on tänavu uue rekordi püstitamine ilmselt vaid aja küsimus. 18/19 hooajal viis ta oma resultatiivsuspunktide (söödud+väravad) tippmargi 25 peale. Seega peaks langema seegi rekord.

Täiendatud kell 23.23: Kui TPSiga kohtuti eile, siis täna oli JYPi vastaseks Tampere Tappara. Pikk kaotusteseeria sai lõpetatud, sest bullititeni läinud kohtumise võitis Jyväskylä klubi 3:2. 

Rooba viskas kohtumise 2:2 värava ülekaalust. Samuti oli just tema bullit see, mis kindlustas JYPile, kes on tabelis endiselt kindlalt viimane, võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles