MM-ralli koroonamull laienes, nakkusjuht pani südamele: rikkumised võivad lõppeda surmaga

Postimees Sport
Copy
Jaanuaris toimunud Soome meistrivõistluste etapp Arctic Lapland Rally.
Jaanuaris toimunud Soome meistrivõistluste etapp Arctic Lapland Rally. Foto: Taneli Niinimäki/AKK

Soome Rahvusringhääling YLE kirjutas paar päeva tagasi, et Lapimaa MM-rallil on lõhkenud koroonamull, sest kolm inimest andsid positiivse proovi. Lapimaa regionaalhaigla nakkusjuhi Markku Broasi sõnul on probleem selles, et kõik Rovaniemi saabunud tiimid pole reegleid sajaprotsendiliselt järginud, raporteerib YLE.

Näiteks toodi välja, et pärast Soome saabumist on mõned tiimid mullist lahkunud, et käia näiteks kohalikes söögiasutustes kohtumas vanade tuttavatega. Broas märkis aga, et isegi kui mullireegleid eiravad vaid mõned inimesed, võivad rikkumistel olla fataalsed tagajärjed.

Muide, YLE teatel on rallimullist saadud ka neljas positiivne proov. Õnneks on aga kõikide positiivsete testide puhul tegemist juhtudega, kus nakkus pole edasi kandunud ning nakkusele on jälile jõutud enne võistluse algust.

Rovaniemis peaks võistluse alguseks olema kohal umbes 1500 ralliga seotud inimest, kelle hulgas on nii sõitjaid, mehaanikuid kui ka näiteks ajakirjanikke. 1500 inimesest umbes pooled on välismaalased. Enne akrediteeringu saamist on vaja anda negatiivne koroonatest.

Ralli MM-hooaja teine etapp toimub reedest pühapäevani. Kokku on kavas kümme kiiruskatset kogupikkusega 251,08 km. Eesti ekipaaže on stardis kolm: Ott Tänak ja Martin Järveoja, Egon Kaur ja Silver Simm ning Gregor Jeets ja Andrus Toom. Georg Linnamäele loeb kaarti ukrainlane Volodõmõr Korsia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles