Lein Liverpoolis: maailma ühe parema väravavahi isa suri traagiliselt

Toimetas Ville Arike
Copy
Liverpooli väravavaht Alisson Becker.
Liverpooli väravavaht Alisson Becker. Foto: Jon Super/PA/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubis oleks nagu veel vähe muresid, nüüd tabas järgmine saatuselöök. Tiimi esikinda, maailma ühe parema väravavahi Alisson Beckeri isa uppus kodumaal Brasiilias.

Jose Beckeril oli vanust kõigest 57 aastat. Erinevate meediakanalite teatel ujus ta oma riigi lõunaosas, Rincão do Inferno lähistel asuva kodu juures olevas jões. Ühel hetkel kadus ta abikaasa vaaheväljast. Algul otsiti teda kohalike jõududega, veidi hiljem kutsuti naaberlinnast päästjad. Beckeri surnukeha leiti alles vastu ööd, kuus-seitse tundi pärast tema kadumist.

Kaastundeavaldusi tuleb mitmelt poolt jalgpallimaailmast. Beckerite peres tähtsaimat rolli mänginud Porto Alegre Internacional kirjutas oma avalduses: «Saime suure kurbustundega teate meie endiste väravavahtide Alisson ja Murieli isa Jose Augustino Beckeri surmast. Klubi soovib perele ja sõpradele sel raskel hetkel jõudu.»

Alissoni vanem vend, 34-aastane Muriel Becker mängib samuti jalgpalli, viimasel kahel aastal esindab ta Fluminenset. Näiteks eelmisel aastal harjutasid vennad koos isaga oma koduse klubi Internacionali kompleksis.

Jose Beckeri mõju poegadele oli suur. «Mul on väravavahtide perekond. Minu isa mängis töökoha võistkonna eest, ema mängis käsipalli, vanaisa mängis asjaarmastajate tasemel. Kui vend hakkas väravas mängima, köitis see mind samuti,» on rääkinud Alisson Becker.

Seejuures ei jäänud palju puudu, et maailm ei teaks praegu Alissonist midagi. Murielil läks Internacionali akadeemias hästi, kuid 14-aastase Alissoni treeningutele sõidutamiseks ei jätkunud enam raha. Vanemad veenis ümber klubi väravavahtide treener, kes oli omal ajal töötanud ka 1994. aastal Brasiilia koondisega maailmameistriks tulnud Claudio Taffareliga. Ning Alisson sirgus maailma üheks paremaks väravavahiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles