Ralliportaal soovitab Soomes peale Tänaku silma peal hoida ka teistel eestlastel

Postimees Sport
Copy
Jaanuaris toimunud Soome meistrivõistluste etapp Arctic Lapland Rally.
Jaanuaris toimunud Soome meistrivõistluste etapp Arctic Lapland Rally. Foto: Taneli Niinimäki/AKK

Reedel tehakse Põhja-Soomes Rovaniemis algust ralli MM-sarja teise etapiga. Lisaks WRC-klassis võistlevale rallipaarile Ott Tänak ja Martin Järveoja võtavad võistlusest osa veel kolm Eesti sõitjat. Tunnustatud ralliportaal DirtFish soovitab Eesti sõitjatel silm peal hoida, sest neid võib nende võistlusklassides edu saata.

Kõige kangema WRC arvestuse järel jagatakse MM-punkte veel WRC2- ja WRC3-klassides. Pealtnäha sõidetakse nendes arvestustes sarnaste nelikveoliste ralliautodega. Erinevus seisneb selles, et WRC2 on pigem suunatud meeskondadele, WRC3 erasõitjatele.

WRC3-klassis on stardis 23 autot ning DirtFishi portaal valis nende hulgast välja kaheksa rallipaari, kes võiksid võidelda poodiumikoha eest. Nende sekka mahtusid ka Egon Kaur – Silver Simm ja Gregor Jeets – Kauri Pannas.

Rallisõitja Gregor Jeets.
Rallisõitja Gregor Jeets. Foto: Pilt videost

Muidugi loetakse favoriitideks skandinaavlasi, kuid eestlastel ja eeskätt Jeetsil soovitab portaal silma peal hoida. «Jälgige Jeetsi aegu tähelepanelikult. 2021. aasta tähistab 20-aastase rallisõitja karjääris alles neljandat hooaega. Lisaks on Arctic Rally tema neljas start neljarattaveolisel ralliautol,» kirjutas DirtFish.

WRC2 on stardis kümme rallipaari, nende seas ka Eesti meeskonna ALM Motorsport ridades võistlev Georg Linnamäe. Ukrainlasest kaardilugeja Volodymyr Korsiaga tehase MM-konkurentsis tehakse neljaveolise autoga teine start. Mullu Rally Estonial lepiti WRC3-klassi 17. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles