Eesti suusaorienteeruja võitis kodusel juunioride EMil kuldmedali

Postimees Sport
Copy
Olle Ilmar Jaama.
Olle Ilmar Jaama. Foto: Eesti Orienteerumisliit/Facebook

Käärikul peetavatel juunioride suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustel kavas olnud ühisstardist tavarajal võidutsesid rootslased, noorte Euroopa meistrivõistlustelt tõi Eestile kuldmedali Olle Ilmar Jaama.

Jaama kihutas ühisstardist rajale võistlejaterivi eesotsas ning ka finišeeris esimesena, lõpetades ajaga 43.57. Teise koha saanud Venemaa esindajat Nikita Grigorovit edestas ta kolme minuti ja 41 sekundiga (47.38). Pronksile sõitis end Denis Puškin (Venemaa, 47.44).

«Jõuga polnud täna midagi teha,» vastas Olle Ilmar Jaama küsimusele, kas ta sõitis konkurentidest lihtsalt nii palju kiiremini. «Tuli ikka mõelda ja hoolega teevalikuid kaaluda. Käisin ka kitsastel radadel, aga see polnud kõige parem otsus – väga pehme oli ja kiirus langes.»

Timo Kudre oli seitsmes (49.41), Chris Marcus Krahv sai 12. koha (49.46) ning Maanus Udam lõpetas 31. kohaga (1:15.26).

Tüdrukute klassis läksid neli esimest kohta venelannadele: võitis Julia Hrennikova (50.42), talle järgnesid Jelizaveta Barajeva (50.45), Anastassia Beljakova (52.31) ja Jekaterina Kljukina (52.41). Eestlannadest lõpetas Birgit Rõõm üheksandal kohal.

Meesjuunioridest domineerisid rootslased, võttes kolmikvõidu: kuld Jonathan Stahlile (1:22.23), hõbe Albin Gezeliusele (1:23.44) ja pronks Isak Lundholmile (1:25.37).

Finiš kujunes ülimalt dramaatiliseks Niklas Ekströmile (Soome), kes tuli rajalt küll teiste ees pea kaheminutilise eduga esimesena, kuid viimase kontrollpunkti läbimist tõendava märke puudumise tõttu tulemust kirja ei saanud.

Eesti noormehed Sander Pritsik ja Jürgen Joonas lõpetasid vastavalt 14. (1:36.06) ja 18. kohaga (1:44.08).

Naisjuunioride tavarajal võitis rootslanna Hanna Lundberg (1:15.38), eestlanna Mari Linnus esialgsetel andmetel puuduva märke tõttu tulemust kirja ei saanud.

Reedel on võistlustel puhkepäev, laupäeval jätkatakse lühirajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles