Rovanperä arvates mängivad Arctic Rally kaks esimest katset kriitilist rolli

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Micke Fransson/afp/Scanpix

Reedel antakse Rovaniemis start ralli MM-sarja teisele etapile. 20-aastast Kalle Rovanperät peetakse üheks talveralli favoriidiks, kuid noormees ise ei pea pingeid liiga suureks. Põhja-Soomes toimuvat võistlust ei pea Rovanperä koduralliks, sest pole seal piisavalt palju võistelnud, kuid usub, et reedel sõidetav ralli pikim katse võib paremusjärjestuses teha olulisi korrektuure.

Rovanperä võistles Lapimaal toimunud võistlusel aasta eest, kui see kuulus vaid Soome meistrivõistluste kalendrisse. Toonagi Toyota Yaris WRC-autoga sõitnud soomlane võitis võistluse pealtnäha mängleva kergusega. Nüüd tõi ta välja, et eelmise aasta kogemus on homme algava võistluse eel hea, kuid kuna kavas on palju uusi katseid, siis eelist see talle tänavuseks andnud pole.

«Eelmise aasta kogemus väga ei aita, sest palju on uusi katseid. Tingimused on samuti teised, legendi koostasin nullist, sest tegelikult on palju muutunud. Hea, et meeskond sai siin jaanuaris testida (Juho Hänninen sõitis kaasa Toyota WRC-autoga – toim.), lisaks on meil andmed eelmisest aastast. Peaks tulema meile väga hea võistlus,» ütles Rovanperä vahetult enne võistluse algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles