Eesti suusakoondise peatreener Alaveri dopinguskeemist: kuidas oli see nii kehv, et nad 40. kohast kõrgemale ei tõusnud (7)

Christopher Krutto
Copy
Suusakoondise peatreener Jaanus Teppan.
Suusakoondise peatreener Jaanus Teppan. Foto: Kristjan Teedema

2019. aasta põhja suusaalade MMil Seefeldis puhkenud dopinguskandaal on eestlastel veel teravalt meeles. Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan imestab, kuidas Mati Alaveri loodud dopingusüsteem nii kehvi tulemusi tõi.

«Ma teen tööd, mida mitte keegi teine Eestis ei tahtnud. Kes tahaks sellist positsiooni?» rääkis Teppan Ilta-Sanomatile antud intervjuus.

Teppan tunneb Alaveri juba pikalt ja tunnistas, et ei olnud Alaveri käe all treenivate sportlaste dopingutarvitamisest üllatunud. «Üldse mitte. Olid teatud põhjused, miks loobusin näiteks noore sportlasena Alaveri treeningutest ja metoodikatest,» rääkis praegune suusakoondise peatreener.

Kaks aastat tagasi imestasid suusamaailmas paljud, kuidas Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärve tulemused olid nii kehvad, kuigi nad tarvitasid keelatud aineid. Nende tulemustest ei koorunud välja, et doping oleks neile suurema eelise andnud.

«Ma olin üks nendest mõtisklejatest. Kuidas saab dopingusüsteem olla nii halvasti disainitud, et suusataja ei tõuse 40. kohast kõrgemale,» tunnistas Teppan.

«Eesti suusatamine ei ole surnud, aga tööd on piisavalt. Noorte seas on seis selline, et tüdrukute hulgas on talente. Harrastajate numbrid vaikselt kerkivad,» rääkis Teppan, kes on Eesti koondist juhtinud ka aastatel 2016-2018.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles