Ott Tänak: arvasin, et rehvidega on kõik, aga 20 kilomeetrit oli veel minna

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Arctic Rally'l.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Arctic Rally'l. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Autoralli MM-sarja hooaja teise etapi, Arctic Rally esimese võistluspäeva järel hoiab Ott Tänak kindlat liidrikohta, ent viimane kiiruskatse oli parajalt ärev.

Meie ekipaaž oli üks vähestest, kes läks tänastele kahele kiiruskatsele vastu viie rehviga, peamised konkurendid võtsid kaasa kuus. Jalavarjudel oli väga oluline roll, sest lumistel teedel leidus ootamatult palju kruusa, mis naelu välja rebis.

31,05 km pikkuse kiiruskatse teisel läbimisel oli pidamisega probleeme paljudel, kuigi kulunud esirehve sai enamik vahetada. Ka Tänak, kel vaid üks varu, oli pärast finišit üsna ärevil. 

«Üritasin rehvidega väga hellalt käituda, aga pärast 10 kilomeetrit mõtlesin, et rehvidega on kõik, aga 20 kilomeetrit oli veel minna. Lõpus kasutasin ainult käsipidurit. Üritasin võimalikult puhtalt sõita, aga see oli säärase pinnase tõttu väga keeruline,» ütles Tänak teise katse järel. 

Muredele vaatamata oli meie mehe ülekaal võimas. Ta edestas teisel katsel lähimat jälitajat Kalle Rovanperät 9,8 sekundiga, ülejäänute kaotus kärises juba kahekohaliseks. Laupäevale läheb Tänak vastu kindla liidrina, Craig Breen jääb maha 16,2, Rovanperä 20,4 sekundiga. 

Arctic Rally sündmustel saab silma peal hoida siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles