Rovanperä: kolmas koht pole paha, ent olen pettunud

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä Arctic Rally'l.
Kalle Rovanperä Arctic Rally'l. Foto: LEHTIKUVA/Lehtikuva via REUTERS/Scanpix

Arctic Rally üheks suuremaks favoriidiks peetud Kalle Rovanperä hoiab avapäeva järel kolmandat kohta. Toyota piloot alustas vingelt, kuid avakatse aps tõmbas tuure maha.

20-aastane Rovanperä edestas esimese, veidi enam kui 30 km pikkuse kiiruskatse poole peal kõiki konkurente. Siis tegi ta aga sõiduvea, jäi lumevalli kinni ja kaotas umbes kümme sekundit. Päeva lõpetas noormees kolmandana, kaotust liider Ott Tänakule 20,4 sekundit. 

«Võistluse algus oli kindlasti väga pettumustvalmistav. Tegin esimesel katsel sõiduvea. Vedas, et nii kiiresti välja saime,» arutles Rovanperä, kes kaotas vaatamata apsule võidumees Tänakule vaid 10,6 sekundit. 

Sama katse teisel läbimisel soomlasel otseseid probleeme ei tekkinud, ent vahe jäi eestlasega samasse suurusjärku. «Ka teine katse oli pettumus. Rajal oli palju kruusa, mis tekitas alajuhitavuse ja esirehvid kulusid rohkem.»

Homse võistluspäeva eel kaotab Rovanperä liider Tänakule 20,4 sekundit. «Kui vaadata, et oleme kolmandad, pole ju hullu. Aga olen ikkagi pettunud, sest ei sõitnud hästi ja tunne polnud autos väga hea,» nentis ta. 

Lisaks Tänakule edestab Rovanperät ka teine Hyundai piloot, Craig Breen. Iirlase edu lähima jälitaja ees on 4,2 sekundit. 

«Arvan, et esimesel läbimisel ei võtnud ma stardikohast maksimumi, nii et olin pettunud. Teisel läbimisel üritasin palju, võib-olla liigagi palju. Maksin selle eest hiljem lõivu, sest kaotasin alguses palju naelu. Viimasel kolmel-neljal kilomeetril olid rehvid täitsa küpsed. Kiirus on mul hea, aga kuna olin viimati WRC-autos kuus kuud tagasi, läheb natuke aega, et ree peale saada,» võttis ta päeva kokku. 

Jälgi Arctic Rally't siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles