Kurvad uudised Soomest: suri autoralli maailmameister

Christopher Krutto
Copy
Hannu Mikkola tegi omal ajal Audi Quattroga ralliradadel suuri tegusid.
Hannu Mikkola tegi omal ajal Audi Quattroga ralliradadel suuri tegusid. Foto: Hannu Mikkola Twitter

Täna hommikul anti teada, et 78-aastaselt suri 1983. aasta autoralli maailmameister Hannu Mikkola.

Mikkola poeg Vesa andis laupäeva varahommikul ühismeedia vahendusel teada, et tema isa suri vähki. «Enamik teadsid teda kui rallilegendi, kes aitas spordi kuldsed aastad sisse juhatada. Minu jaoks oli ta ise, kes oli selles osas hämmastav. Ta oli alati toetav, armastav ja ehe. Lisaks oli ta minu kahele pojale armastav vanaisa. Puhka rahus, isa,» seisis Mikkola poja järelehüüdes.

Soomlane läks ajalukku sellega, et oli esimene sõitja, kes krooniti maailmameistriks neljaveolise auto roolis. Lisaks jagab ta koos Marcus Grönholmiga rekordit kõige rohkemate Soome ralli võitudega (mõlemal seitse - toim.).

Lisaks 1983. aasta maailmameistritiitlite tuli ta MM-sarjas veel kolmel korral hõbedale (1979, 1980, 1984) ja kahel korral pronksile (1981, 1982).

Mikkola võitis pika karjääri jooksul 18 MM-rallit ja jõudis poodiumile 44 korral. Tema viimane WRC-ralli võit tuli 1987. aastal sõidetud Safari rallilt.

Ta esindas MM-sarjas küll mitmeid autotootjaid, kuid kõige rohkem mäletatakse teda ilmselt Audist, kui ta neljaveolise Quattroga rallimaastikul revolutsiooni tegi. Tema viimane MM-ralli oli 1993. aastal sõidetud Soome etapp, kus ta tuli seitsmendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles