Tokyo olümpiamängudeks valmistuv Epp Mäe triumfeeris Kiievis

Postimees Sport
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: United World Wrestling

Reedel alanud rahvusvahelise maadlusliidu UWW turniiril Kiievis tõusis päev hiljem poodiumi kõige kõrgemale astmele Epp Mäe.

Avaringis kohtus Rumeenia maadleja Catelina Axentega, eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste pronksiga. Mäe võitis punktidega 6:0 ning jõudis veerandfinaali.

Veerandfinaalis tuli vastaseks leedulanna Kamile Gaucaite. Mäe saavutas ülekaaluka punktivõidu 10:0 juba esimesel poolajal.

Poolfinaalis tuli vastaseks valgevenelanna Vasilisa Marzaliuk. Vastane on kahekordne Euroopa Mängude võitja, neljakordne maailmameistrivõistluste medalist ning samuti neljakordne Euroopa meistrivõistluste medalist. Mäe ei loovutanud vastasele ainsatki punkti ning seisuga 4:0 jõudis finaali.

Laupäeval hilistundidel toimunud finaalkohtumises oli Mäe vastaseks eelmise aasta Aasia meistrivõistluste hõbe, Kõrgõzstani esindaja Aiperi Medet Kyzy. Eestlannale ta aga vastu ei saanud ning Mäe võitis kullamatši seisuga 2:0. 

Esimesel poolajal andsid kohtunikud vastasele passiivsuse, mis tähendab, et ta pidi punkti saama 30 sekundiga. Kuna vastane seda ei suutnud, sai punkti Mäe. Teisel poolajal sai Mäe ühe punkti lisaks, kuna suutis vastase ringist välja maadelda.

Turniiri jooksul sai Mäe neli võitu ning ei loovutanud vastastele ainsatki punkti. Kokku osales võistlusel maadlejaid 35 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles