Soomlased unustasid Lapimaa MM-rallil ühte nuppu vajutada ja said 1000 eurot trahvi

Postimees Sport
Copy
Ville Ruokanen 2017. aastal ühel Soome rallil. Ka tänavusel Arctic Rally MM-etapil on tema istumise all Škoda Fabia R5-auto.
Ville Ruokanen 2017. aastal ühel Soome rallil. Ka tänavusel Arctic Rally MM-etapil on tema istumise all Škoda Fabia R5-auto. Foto: Škoda Motorsport

Kui ralliekipaaž jääb MM-etapil ühel või teisel põhjusel seisma, peavad nad võimalusel ühe minuti jooksul vajutama autos OK-nuppu. Siis teab võistluskeskus, et meeste tervisega pole lahti midagi ohtlikku ning nad ei vaja kiirreageerijaid.

Soome duol Ville Ruokanenil ja Timo Pallaril läks nupuvajutus aga meelest. Lapimaa MM-etapi neljandal kiiruskatsel jäid nad lumevalli kinni. Kaardilugeja Pallari selgitas kohtunikele, et ekipaaž tormas võimalikult kiiresti autost välja, et hoiatada nende järel startinud võistlejaid, kuna Ruokaneni ja Pallari auto tõkestas osaliselt teed. Nad lihtsalt unustasid OK-nuppu vajutada.

Et nad rikkusid aga MM-sarja reeglite punkti 53.3.3, said nad 1000 eurot trahvi. Vastav paragrahv ütleb, et kui auto jääb seisma ning võistlejad ei vaja kohest meditsiinilist abi, tuleb järgida järgnevaid reegleid:

  • Ühe minuti jooksul tuleb aktiveerida OK-nupp;
  • Rohelist OK-märki tuleb näidata nende järel startinud võistlejatele ja igale helikopterile, mis tahab neid aidata. Kui võistlejad lahkuvad autost, tuleb OK-märk jätta nähtavale nii, et seda näevad kõik konkurendid;
  • Punane ohukolmnurk tuleb asetada samale teepoolele, kus on seisma jäänud auto. See peab neist olema vähemalt 50 meetrit eespool.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles