Medaliterohke koduse tiitlivõistluse peakorraldaja: poleks osanud uneski sellist edu oodata

Copy
Raul Kudre.
Raul Kudre. Foto: Rein Järvelill

Täna tõmmati Käärikul joon alla 2021. aasta suusaorienteeriumise MMile, mis osutus Eestile väga-väga edukaks. 

Eesti koondisel jäi kodusel tiitlivõistlustel näppude vahele neli medalit ning iga autasu puhul oli suur roll mängida meie esinumbril Daisy Kudrel. 

Esmalt krooniti 27-aastane värskalanna Eesti Vabariigi sünnipäeval maailmameistriks sprindidistantsil ning päev hiljem sai ta jälitussõidus kaela hõbemedali. 

Laupäeval toimunud lühirajal tõusis Kudre taas poodiumi kõrgeimale astmele ning tänases sprinditeates teenis ta koos Mattias Jaamaga pronksise autasu.

Kudre isa, võistluste peakorraldaja Raul Kudre oli medaliterohke MMi üle mõistagi õnnelik. «Sellist MMi tulemuste poole pealt poleks osanud oodata ka parimates unenägudes. Lootus muidugi oli, aga MMid on alati hästi tihedad ja kõik on oma parimas vormis,» sõnas ta Postimehe eetris olnud ülekandes. 

Tema hinnangul võis määravaks saada asjaolu, et enne tiitlivõistlusi ühtegi võistlust ei toimunud. «Kuna rahvusvahelisi võistlusi eelnevalt polnud, siis keegi ei saanud ennast omavahel võrrelda. Kaardid löödigi lauda alles Käärikul ja nagu näha oli, siis eestlaste ettevalmistus ja vorm osutusid heaks.»

Tagasi üles