Numbrid ei valeta: Kaia Kanepi oli Austraalias üks efektiivsemaid tennisiste

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi Austraalia lahtistel.
Kaia Kanepi Austraalia lahtistel. Foto: KELLY DEFINA/REUTERS

Tänavune tennisehooaeg algas tavapärasest teisiti. Kui esimesed suured võistlused toimusid suuresti Austraalias, siis pikk karantiiniperiood tegi võistlemise mängijate jaoks palju keerulisemaks. Siiski näitab statistika, et just Kaia Kanepi oli maailma kuklapoolel üks efektiivsemaid tennisiste.

Kokku on tänavu WTA-karussellis välja selgitatud juba kuus turniirivõitjat. Üheks neist on ka Eesti esireket Anett Kontaveit, kes jäi alistamatuks Grampians Trophyl, kus turniirivõitu jagati Hiina päritolu ameeriklanna Ann Liga. Kanepi seevastu jõudis Gippsland Trophy finaali, kus tunnistas Elise Mertensi paremust. Veel on turniirivõit ette näidata Aryna Sabalenkal, Ashleigh Bartyl, Daria Kasatkinal ja Austraalia lahtised võitnud Naomi Osakal.

Kui vaadata lähemalt numbritele otsa, siis oli 35-aastane Kaia Kanepi Austraalias väga efektiivne, kuna tema näitajad paiknevad mitmes edetabelis väga kõrgetel kohtadel. Näiteks koos tšehhitari Karolina Muchovaga suudeti kaks korda alistada maailma esikümnes paiknevaid mängijaid. Kanepi lõpetas Gippsland Trophyl Sabalenka 17-mängulise võiduseeria ning oli Austraalia lahtistel parem tiitlikaitsjast Sofia Keninist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles