Võiduta jäänud Toyota rallitiim palus oma presidendilt vabandust (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Eile lõppes autoralli MM-sarja hooaja teine osavõistlus, milleks oli Soome Arctic Rally. Soomlaste koduõuel noppis võidu Hyundaiga sõitev Ott Tänak ning võiduta jäämine sundis Toyota võistkonnal oma presidendilt vabanudust paluma. 

Toyota ei olnud läinud nädalavahetusel kordagi väga lähedal rallivõidule, kuna juhtohje hoidsid enda käes Hyundai sõitjad. Sestap võib väga rahul olla ka teise koha üle, mille teenis Toyotale Kalle Rovanperä, kes tõusis ka MM-sarja uuesks liidriks. Just seda tunnustas ka Toyota president Akio Toyoda.

«Kalle, Jonne, palju õnne ralli teise koha, punktikatse võidu ja MM-sarja liidrikoha puhul. Elfyn ja Scott lõpetasid viiendal kohal, millega teeniti vajalikke punkte, et meeskondlikus arvestuses esikohal püsida,» alustas Toyoda. 

Soomes baseeruv Toyota läks kodurallile ikkagi suuremate lootustega ning eelmisel nädalal räägiti palju rallivõidust. Sellest tuli suu puhtaks pühkida ja isegi vabandati Toyoda ees. «Rootsi ralli asendamine andis meile veel ühe koduralli. Ma mõistan, et võistkond tahtis väga seal võidutseda ning sestap esimene sõnum, mille pärast rallit sain oli vabandus, et võit jäi Soomes saavutamata,» jätkas Toyoda.

Järgmine võimalus rallivõit noppida on nii Toyotal kui ka kõigil teistel aprilli lõpus, mil sõidetakse esimene WRC-etapp Horvaatias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles