Latvala revolutsooniline ettepanek: kaks talverallit kahe nädala jooksul

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Üle mitme aasta said rallisõitjad kogeda tõelist talverallit, kui WRC-sari külastas Rootsi ralli asendusena Soomes sõidetud Arctic Rallyt. Sõitjad jäid väga rahule, sest nii korraldus kui ka rajaolud olid tipptasemel.

Rovaniemi lähistel sõidetud ralli korraldamisega saadi ideaalselt hakkama. Hoolimata lühikesest etteteatamisest suudeti kõik piisavalt organiseerida, et osalejatel turvaline õhkkond tekitada.

Arctic Rallyl ülekaalukalt triumfeerinud Ott Tänak sõnas pärast võistlust, et ei muudaks mitte midagi ralli juures ja tema jäi toimunuga väga rahule. «See on imeline osavõistlus. Uskumatu, et korraldajad suutsid niivõrd lühikese ajaga säärase võistluse organiseerida. Kiiruskatsed olid väga nõudlikud ja rajaolud olid rohkem kui ideaalsed,» sõnas Tänak Soome rahvusringhäälingule. 

Mitmed rallisõitjad kordasid Tänaku öeldut ning soovisid ka tulevikus Soomes talverallit sõita. Säärase avaldusega tulid lagedale nii Thierry Neuville, Kalle Rovanperä, Oliver Solberg kui ka Elfyn Evans.

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala pakkus välja, et ühel hooajal võiks sõita koguni kaks talverallit. Üks toimuks Rootsis ning teine Soomes ja seda kahel järjestikusel nädalal. Nõnda hoitaks kokku väga palju logistilisi kulusid. Soomlane olevat seda teemat arutanud ka FIA presidendi Jean Todtiga.

«Ma ütlesin Todtile, et oleks suurepärane, kui Soomes sõidetaks veelkord talverallit, mis kuuluks MM-sarja. Ta lubas selle üle mõelda ja arutada, kuidas selline plaan sobiks MM-sarja,» sõnas Latvala.

See probleem pole ühemõtteline. FIA on varasemalt välistanud korraldamaks kaht rallit ühes riigis. Latvala sõnul pole see reegel probleemiks, hoopis olulisem WRC promootori huvi.

«Pärast lõppenud nädalavahetust usun, et meil on võimalus WRC-sarja siin veelkord näha,» arvas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles