Kolm eestlannat osalevad Baseli suurturniiril

Postimees Sport
Copy
Kristin Kuuba
Kristin Kuuba Foto: Kristjan Teedema

Kui veebruari ainsaks märkimisväärseks rahvusvaheliseks sulgpalliturniiriks jäi 16.–20. veebruarini Soomes Vantaas peetud segavõistkondade EM-võistluste finaalturniir Vana Maailma kaheksa tugevama koondise osavõtul, siis märtsikuises sulgpallikalendris on endiselt võimutsevale viirusele vaatamata kaks tugevat turniiri, Šveitsis ja Inglismaal.

Pidanuks olema kolm, kuid sakslased tõstsid koroonaepideemia ees siiski käed püsti ning 9.–14. märtsini Mülheimi kavandatud Yonex German Open jääb ära. Ikooniline All England Open 17.–21. märtsini Birminghamis tänase seisuga toimub nagu ka oma kolmekümnendat aastapäeva tähistav Yonex Swiss Open sel nädalal Baselis.

Šveitslased seega kergema vastupanu teed ei läinud ning alanud nädalal kehtestatakse riigi suuruselt kolmandas linnas Baselis «sulgpallimulli». 2.–7. märtsini kuulsas St. Jakobshalles peetav turniir kuulub HSBC BWF World Touri Super 300 kategooriasse ning selle auhinnafond on 140 000 dollarit. Eelülesandmiste põhjal pole Šveitsis tugevamatest kohal Jaapani, Hiina ja Taiwani sulgpallureid.

Eesti on Baselis esindatud kahes mänguliigis. Naiste üksikmängus valisid korraldajad 32 osaleja sekka Kristin Kuuba (BWF-i edetabeli 55.), naiste paarismängus on mänguõigus Kati-Kreet Marranil ja Helina Rüütlil (BWF 61.). Peatreeneri Mart Siliksaare sõnul on kõik kolm rasketele aegadele vaatamata saanud korralikult harjutada ning mänguvorm peaks olema korralik. 

Naiste üksikmängus on esimene asetus jaanuaris Bangkokis kaks turniiri võitnud ning kolmandal finaali jõudnud hispaanlannal Carolina Marinil. Valitseva olümpiavõitja finaalivastaseks peaks tabeli järgi olema valitsev maailmameister Indiast Pusarla Venkata Sindhu.

Eesti esireket kohtub esimesena maailma reitingus 11. kohal paikneva 23-aastane Pornpawee Chochuwongiga. Bangkokis peetud World Touri finaalturniiril mängis tailanna end kodurahva ees välja poolfinaali, kus kaotas Marinile mõlemas geimis 13:21. Selle paari võitja saab 16 parema seas mängida kas Gregoria Mariska Tunjungi (Indoneesia) või Line Højmark Kjærsfeldti (Taani) vastu.

Naiste paarismängus on Marrani ja Rüütli vastas teiselpool võrku Kilasu Ostermeyer ja Franziska Volkmann. Koos on sakslannad viimatises maailma edetabelis 165. kohal (koos Eva Janssensiga kuulub Ostermayerile koguni 84. koht), mullu sügisel jõuti nii Saarbrückenis kui ka Odenses kaheksandikfinaali.

Teises ringis ootavad selle paari võitjat kindlasti taanlased, kas viienda asetusega Maiken Fruergaard ja Sara Thygesen või Julie Finne-Ipsen ja Mai Surrow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles