Läti WRC-etapp on reaalsem kui kunagi varem

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Autoralli MM-karussell võib tänavu suunduda ka Lätti.
Autoralli MM-karussell võib tänavu suunduda ka Lätti. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

RA Events juht Raimonds Strokšs avaldas lootust, et tänavu toimub Lätis kaks suurt rahvusvahelist autospordivõistlust. 

Strokšs peab WRC promootoriga läbirääkimisi nii autoralli kui ka rallikrossi MM-etapi korralduse üle. «Ma ei saa öelda, et ma nendega regulaarselt kohtuks, aga meil on hea suhtlus ning olen asjadega kursis. Mitte ainult WRXi, vaid ka WRC osas. Unistame jätkuvalt ka WRC-etapi korraldamisest,» lausus Strokšs väljaandele Go4Speed.

Läti oli WRC-etapile lähedal juba mullu, kuid lõpuks MM-karussell Liepajasse siiski ei suundunud. Tänavuse hooaja MM-kalendris jäeti Liepaja ralli koos Türgi, Kreeka, Monza ja Argentinaga varumeestepingile. Varunimekirjas oli ka Belgia MM-etapp, mis on tänu Walesi ralli ärajäämisele juba ametlikus kalendris.

«Ütleksin, et on üsna hea võimalus, et asjaolud langevad kokku ja meile tehakse pakkumine. Suhtlus on meie jaoks praegu hea. Ma ei saa küll kõike kaarte lauale käia, sest olen sõlminud mitmeid konfidentsiaalseid lepinguid, kuid saan öelda seda: Läti MM-etapp on lahtine. Kui aus olla, siis see on tõenäolisem kui kunagi varem,» andis ta sõnumi, mis teeb rõõmsaks ilmselt ka paljud Eesti rallisõbrad.

Kuid kelle asemel Läti oma koha MM-kalendris siis saaks? Juba mõnda aega on räägitud, et suure tõenäosusega 24. – 27. juunile planeeritud Keenia rallit ei toimu. Liepaja, mis kuulub tänavu ka EM-kalendrisse, toimub 1. -3. juulil.

WRC jaoks oleks kahe ralli vangerdus üsna loogiline, sest logistiliselt muutub koroonaviiruselt finantshoobi saanud rallitiimide seis lihtsamaks. Nimelt tuleb MM-karussell juuli kolmandal nädalal Eestisse ning läheb siit edasi kuu lõpus toimuvale Soome rallile. Liepaja – Otepää – Jyväskylä marsruut on kõigest 1006 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles