Therese Johaug on Iraani naistele eeskujuks: ta inspireerib meid

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Therese Johaug Oberstdorfi MMil.
Therese Johaug Oberstdorfi MMil. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Naiste murdmaasuusatamise valitsejanna Therese Johaug on eeskujuks paljudele inimestele ja sportlastele. Tuleb välja, et norralannat pannakse tähele ka Iraanis.

Näiteks sõnas praegu Saksamaal Oberstdorfis toimuval põhja-suusaalade MMil kaasa tegev Iraani naismurdmaasuusataja Samane Beyrami Bacher, et Johaug on Iraani naistele eeskujuks.

«Ta on uskumatult tugev. See on imeline, et naissportlane on oma maal saavutanud sellise staatuse,» vahendas Dagbladet Bacheri. «Ta inspireerib meid, Iraani naisi.»

Sõna anti ka teisele Iraani naissuusatajale Zahra Saveshemshakile. «Oleme parematest kaugel, kuid on suurepärane, et saame üldse osaleda. See on suurepärane, et saame näha, kui head on tippsportlased nagu Johaug.» Norralanna kostis ise: «Tore on kuulda, et olen neile eeskujuks.»

32-aastane Johaug on 11-kordne maailmameister ja ühekordne olümpiavõitja. Oberstdorfi MMilt on ta võitnud ühe kuldmedali, kui oli parim 7,5 km+7,5 km suusavahetusega sõidus.

Täna on Johaugil võimalus võita teine kuldmedal sellelt MMilt, kui ta läheb suursoosikuna starti 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus. Võistlust on otsepildis ja eestikeelse kommentaariga võimalik vaadata Postimehe kaudu SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles