Avanemata potentsiaal: Neuville'il on uue kaardilugejaga probleeme, ent juba nopitakse poodiumikohti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville (paremal) Martijn Wydaeghe Arctic Rally poodiumil.
Thierry Neuville (paremal) Martijn Wydaeghe Arctic Rally poodiumil. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Tänavuse autoralli MM-sarja hooaja eel ootamatult kaardilugejat vahetanud Thierry Neuville tunnistas, et koostöö Martijn Wydaeghega läheb järjest paremaks, ent arenguruumi leidub veel kõvasti. 

Wydaeghe istus esimest korda WRC-masinas Neuville'i kõrvale jaanuaris Monte Carlos. Väga nõudliku ralli eel ei jõutud üheskoos isegi testida, ent vaatamata sellele lõpetas Hyundai duo võistluse kolmandana. 

Koostööd jätkatakse ning nädalavahetusel peetud Arctic Rally'l jõuti taas poodiumi madalaimale astmele. Teineteise mõistmine läheb iga kilomeetriga paremaks, ent lahendamist vajavad muresid leidub veel kõvasti. 

«Autos toimuv kommunikatsioon on varasemast erinev. Kiivrisse ühendatud süsteem oli seadistatud minu eelmise kaardilugeja [Nicolas Gilsoul] järgi. Mul tekkis vahepeal probleeme Martijni mõistmisega, näiteks kas ta ütles 50 või 70. See pani mind kohati kõhklema,» rääkis Neuville pärast Lapimaa võistlus. 

«Meil tekkisid ralli jooksul ka mõned momendid. Kohati kaotasin palju aega, sest läksin kurvi liiga aeglaselt. See võis meile maksta isegi teise koha.»

Kohanemisraskused on mõistetavad, sest paar kuud tagasi polnud Wydaeghe WRC-masinas istunudki. Seda arvesse võttes on MM-sarja kaks kolmandat kohta väga hea tulemus. Potentsiaali üheskoos veelgi kõrgemale jõuda jagub kuhjaga. 

«Tunnen juba selgelt vahet,» võrdles Neuville kaht seni peetud rallit ja kiitis paarimeest. «Kõige rohkem imetlen Martijni rahulikkust. Ta on väga vaoshoitud ja see rahustab mind. Ta teab, et istub väga tugeva sõitja kõrval. Motivatsioon püsib kõrgel. See annab ka mulle lisajõudu, et areneda.»

Muide, kuigi mõlemad mehed on belglased, tekkis neil autos kerge keelebarjäär. Et legend soravamalt Neuville'i kõrvu jõuaks, võtab Wydaeghe prantsuse keele tunde. 

Duo jätkab ühes autos ka edaspidi. Aprilli lõpus ootab ees Horvaatia ralli, mis kuulub MM-kalendrisse esimest korda. 

«Enne tänavust hooaega oleme koos sõitnud vaid R5-autoga, nii et vajame kohanemiseks aega. Olen kindel, et Horvaatias on olukord juba palju parem,» sõnas rallimees.

Kahe etapi järel hoiab Thierry Neuville MM-sarjas 35 punktiga teist kohta. Liidrist, Toyota piloodist Kalle Rovanperäst lahutab neli silma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles