Eestlased teevad Soomes maailma ralliajalugu

Christopher Krutto
Copy
M-Spordi Ford Fiesta Rally3-autot näeb esimest korda võistlustules nädalavahetusel, kui sellega võtab Soome meistrivõistluste etapist osa Eesti rallipaar Ken Torn – Timo Taniel.
M-Spordi Ford Fiesta Rally3-autot näeb esimest korda võistlustules nädalavahetusel, kui sellega võtab Soome meistrivõistluste etapist osa Eesti rallipaar Ken Torn – Timo Taniel. Foto: M-Sport

Möödunud aasta novembris andis rallitiimi M-Sport Poola haru teada, et on valmis saanud uue autoga, millel nimeks Ford Fiesta Rally3. Tegemist oli esimese sellesse võistlusklassi kuuluva masinaga maailmas ja eeloleval nädalavahetusel tehakse sellega Soome meistrivõistluste etapil Kouvolas debüüt. Auto toovad esimest korda maailmale näha eestlased Ken Torn ja Timo Taniel.

2019. aastal otsustas rahvusvaheline autoliit (FIA) lihtsustada eri ralliklasside nimetusi ja luua rallipüramiidi, mis näeks välja loogiline. See algab Rally5-masinast ehk kõige nõrgemast ja odavamast variandist, ning jõuab välja Rally1-ni ehk kõige võimsamate sõidukiteni, mida praegu tuntakse WRC-autodena. Kuigi üldiselt koosneb uus rallipüramiid juba olemasolevatest klassidest, mis nimetatakse ümber, on sealt seni puudu olnud keskmine aste ehk Rally3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles