Võimsas hoos City võitis taas ning kordas klubi rekordit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
City mängijad võivad patsu lüüa küll: võit ju tuli!
City mängijad võivad patsu lüüa küll: võit ju tuli! Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas teenis taas võidulisa tabeliliider Manchester City, kes oli teisipäeva õhtul 4:1 üle Wolverhampton Wanderersist. 

City asus kohtumist juhtima juba 15. minutil, kui Wolvesi kaitsja – nii Wolverhamptonit kutsutakse – Leander Dendoncker saatis palli õnnetul kombel omaväravasse. 

Seejärel tükk aega rohkem väravaid ei löödud, kuniks mängu viimasel pooltunnil punn eest saadi. Esimesena jõudis 61. minutil uuesti sihile Wolvesi kaitsja: sedapuhku Conor Coady ja sedapuhku ka õigesse väravasse.

Viigiseis jõudis tablool püsida napid kümme minutit, kuniks City mehed asja otsustavalt enda kättesse haarasid: viimased kolm tabamust kirjutati vastavalt Gabriel Jesusi (80. ja 90+3. minut) ja Riyad Mahrezi (90. minut) nimele. 

Manchester City on nüüd kõikide sarjade peale võitnud 21 kohtumist järjest, nende viimane viigiline tulemus pärineb eelmise aasta 15. detsembrist, kui koduväljakul ei suudetud West Bromi vastu enamat 1:1 tulemusest.

Helesiniste viimane kaotus – sel hooajal on kõikide sarjade peale neid tulnud üldse kaks – jääb aga 21. novembrisse, kui äsja Jose Mourinho juhitud Tottenham Hotspurs suutis neist 2:0 üle olla. 

Pärast seda on nad võitnud 25 ja viigistanud kolm kohtumist ning 28-mänguline kaotusteta seeria on ka klubi ajaloo rekordi kordamine. Varem suudeti 28 kohtumist järjest kaotust vältida vahemikus 2017 aprill – 2017 detsember. 

Nagu sellest veel vähe oleks, siis viimases 19 Inglismaa kõrgliiga kohtumises pole City isegi kordagi kaotusseisu jäänud. Seegi on rekordi kordamine, sedapuhku Premier League'i oma. Varasem tippmargi ainuomanik oli Arsenal (1998 detsember – 1999 mai). 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles