Koroonapesaks muutunud Itaalia koondis lahkub MMilt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Suusatajad. Pilt on illustreeriv.
Suusatajad. Pilt on illustreeriv. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS/EPA

Kolmapäeva hommikul lahvatas Oberstdorfis toimuval põhja suusaalade MMil koroonaskandaal, kui ilmnes, et Norra suusahüppaja Halvor Egner Granerud on andnud positiivse koroonaproovi. 

Norralane pole aga esimene, kes tiitlivõistlustel positiivse proovi andis: sama saatus oli varem tabanud ka Sloveenia koondise suusahüppetreenerit Zoran Zupancicit ja itaallast Jessica Malsineri.

Täna hommikul hakati Saapamaa meedias sahistama aga veelgi rohkematest koroonajuhtumitest: kuna kogu Itaalia koondis ööbib samas hotellis, olla viirus levinud tiimisiseselt edasi delegatsiooni juhtideni ja murdmaasuusatajateni. 

Kolmapäeva keskpäeval saatsidki Itaalia suusajuhid välja teate, et nad on sunnitud MMile koroona tõttu enneaegselt joone alla tõmbama.  

«Kahjuks on delegatsioonis ja taustajõudude seas leitud positiivseid koroonaproove, seega oleme üheskoos koondise arsti dr Balestrieriga otsustanud kohet MMilt tagasi kodumaale siirduda,» teatasid nad. 

«Kui saime eile õhtul teada, et meie tiimis on veel üks positiivne, ei jäänud meil muud üle, kui otsustada kojusõidu kasuks,» oli Itaalia murdmaakoondise juhi Marco Selle põgus kommentaar Aftonbladetile.

Osa Itaalia koondisest lahkus Oberstdorfist juba eile, ülejäänud sõidavad kodumaale täna. Ühtegi medalit itaallased tänavuselt MMilt ei võitnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles