Treener astus medalita jäänud Bolšunovi kaitseks välja: süüdi oli rada (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov tõestas täna, et tegemist on lihast ja luust inimesega.
Aleksandr Bolšunov tõestas täna, et tegemist on lihast ja luust inimesega. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Oberstdorfi MMil 15 km eraldistardist vabatehnikasõidule suurfavoriidina vastu läinud Aleksandr Bolšunov pidi leppima neljanda kohaga. 

Laupäevases suusavahetusega sõidus konkurendid läbi küpsetanud ja esimese MM-tiitli võitnud venelasel sai täna jaks otsa. Kolmikvõidu noppisid norralased järjestuses Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger ja  Harald Østberg Amundsen.

Kusjuures võistluse esimestes vaheaegades oli Bolšunov liider ning hoidis teist kohta ka 10 km peal. Lõpuga andis ta aga kohti käest. Medalist jäi lahutama 8,1 sekundit. 

24-aastane Bolšunov oli võistluse järel selgelt löödud ning jättis meediatsoonis ajakirjanikud pika ninaga. Küll aga võttis sõna tema juhendaja Juri Borodavko, kes astus hoolealuse kaitseks välja. 

Juri Borodavko.
Juri Borodavko. Foto: MARGUS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS

«Kohe algusest oli selge, et Saša pole parimas vormis,» alustas Borodavko. «Lisaks otsustasid korraldajad täna raja soolamata jätta, mistõttu muutus see pehmeks. Tema liigutustes polnud vajalikku jõudu, et nende tingimustega hakkama saada.»

Aga 10 km peal oli ta ju veel teine. «See näitab, et jõuvarud pole piiramatud,» märkis treener. «Suurem langus tuli 1,5 km pikkusel lõigul. Selge, et täna kogunes kaotust tõusudel. Rada oli väga pudrune, mistõttu ei suutnud ta tempot hoida. Suuskade üle pole põhjust nuriseda, sest laskumised läksid läksid hästi.»

Venelased vaatavad juba MMi viimase päeva suunas - 7. märtsil peetakse traditsiooniline 50 km ühisstardist klassikatehnika võistlus. Kas Bolšunovil selleks veel padruneid jagub?

«Vormikõver liigub lainetena. Kindlasti pole tase alati sama. Täna polnud lihtsalt tema päev,» arutles Borodavko.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles