Soome meedia: Tänak juba kardab Rovanperät?

Postimees Sport
Copy
Oktoobris 20. sünnipäeva tähistanud Kalle Rovanperä on ajaloo noorim MM-sarja liider.
Oktoobris 20. sünnipäeva tähistanud Kalle Rovanperä on ajaloo noorim MM-sarja liider. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Nädalavahetusel peetud Arctic Rally'i eel peeti favoriidiks Toyota pilooti Kalle Rovanperät, kes pidi lõppuks leppima Hyundaiga vurava Ott Tänaku paremust. 

«Kalle Rovanperä pöörane kiirus hirmutab juba Ott Tänakut? «Ta saab järjest kiiremaks,»» pealkirjastas Soome ralliportaal rallit.fi ühe oma uudisnuppudest. Aluseks Lapimaa MM-etapi järgsed mõtted. 

«Ma polnud autoga päris sinapeal, nii et pidin kogu nädalavahetuse korralikult pingutama. Lõpuks võtsin päris suuri riske, ent ei läinud üle piiri, sest pidin tiimile punktid ära tooma. Ma ei tahtnud viimase kiiruskatsega rallit tuksi keerata,» rääkis Rovanperä, kes sellele vaatamata punktikatse võitis. 

Noort kolleegi võistluse kokkuvõttes 17,5 sekundiga edestanud Tänak ütles: «Usun, et viimasel katsel pani ta oma andekuse mängu. Nägin, et keset teed oli kõvasti lund kogunenud. Kalle näitas taset.»

Kiidusõnu jagus tal soomlase suunas veelgi. «Peamised konkurendid olid kõik Toyota piloodid, aga eriti Kalle. Tema on ainus WRC-mees, kes viimase aasta jooksul sellistes oludes võistelnud. Kiiretel teedel on ta niigi nobe. Nüüd hakkab kogemust lisanduma.»

Tänak jätkas: «Ta muutub pidevalt kiiremaks, pole kahtlustki. Tulevikus läheb tema vastu võistlemine väga keeruliseks. Seekord saime temast jagu, loodetavasti nii ka jääb. Aga usun, et Kalle tase tõuseb väga kõrgele.»

Arctic Rally teise koha ja punktikatse boonuse toel tõusis Rovanperä 39 silmaga MM-sarja liidriks. Monte Carlost nulliga lahkunud Tänak on viies, jäädes 20-aastasest soomlasest maha 12 punktiga. Nende vahele mahuvad veel Hyundai piloot Thierry Neuville (35) ning Toyota mehed Elfyn Evans ja Sebastien Ogier (mõlemad 31). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles