Mitmeid miljoneid kaotanud Žalgiris on mängijatele võlgu, abi anutakse riigilt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaunase Žalgirise pallurid mängivad vaatamata võlgadele hingestatult.
Kaunase Žalgirise pallurid mängivad vaatamata võlgadele hingestatult. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics/Scanpix

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris näitab taas Euroliigas väga kõrget taset, ent kardinate taga käib kõva töö, et üldse ellu jääda. 

Juba hooaja eel oli selge, et koroonaviiruse tõttu väheneb Žalgirise eelarve võrreldes varasemaga oluliselt, umbes kolmandiku võrra. Sellele vaatamata saadi kokku korralik tiim, mis võitleb Euroopa tugevaimas klubisarjas play-off'i koha eest. Nüüd aga selgus, et rahaliselt on probleeme isegi ots-otsaga kokku tulemiseks. 

Täna arutati Leedu valitsusega koroonaviirusega seotud abipakettide üle. Koosolekul viibisid nii Žalgirise kui ka kohaliku alaliidu esindajad. Praeguse seisuga näib, et riigi toeta ei pruugigi paljude eestlastele südamelähedane võistkond ellu jääda. 

«Ainuüksi Žalgiris on kaotanud umbes kuus miljonit eurot. See klubi on meie lipulaev, mis teeb kogu riigi Euroopas kuulsaks,» alustas Leedu korvpalliliidu juht Remigijus Milašius. 

Peasekretär Mindaugas Špokas lisas. «Juba piletitulult kaotavad klubid 5,5 miljonit, sellele peab leiduma mingisugune kompensatsioon.»

Žalgirise peadirektor Paulius Motiejunas tõdes, et Covid-19 surub nad nurka. Tema sõnutsi on klubil tekkinud mängijate ees võlgnevusi. 

«Me ei saa piletitulu ja sponsorite panus väheneb, sest nende kasum väheneb. Püüame toetajaid hoida, kuid seni pole see hästi õnnestunud. Ütlen ausalt, oleme mängijatele palga maksmisega hiljaks jäänud,» tunnistas Motiejunas.

«Hüvitiste puudumisel jäävad võlad õhku. Ilmselt peab hakkama mõtlema, kuidas need järgmiste hooaegadega ära maksta. Olukord on kurb. Me ei anuks toetust, kui publik lubataks saali. Aga meil pole praegu ritvagi, millega kala püüda.»

Vaatamata probleemidele püsib Žalgirise tiim ühtne. Eile alistati kodusaalis Lyon-Villeurbanne'i Asvel ning püsitakse Euroliiga play-off'i konkurentsis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles