Tartu trilleris läks võitja selgitamiseks tarvis kaht lisaaega, Niits kogus 46 minutiga 20 lauda!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tartu tagamees Charles Barton.
Tartu tagamees Charles Barton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti korvpalli meistrivõistluste tänases ainsas kohtumises alistas ülipingelises lahingus Tartu Ülikool Maks & Moorits koduväljakul 104:101 Rakvere Tarva.

Matš oli kohe algusest peale väga võrdne. Kord olid peal võõrustajad, siis jällegi külalised, kuid vahet ei suudetud kummaltki poolt üle kümne punkti käristada. 

32 sekundit enne normaalaja lõppu pääses Tartu pärast Hendrik Eelmäe tabamust 81:79 juhtima, ent Tarva poolelt vastas Kristaps Gluditis. Koduperemehed said veel viimasel rünnakul üsna korraliku koha, ent Oliver Suuroru vise ei tabanud. 

Nõnda läkski võitja selgitamiseks vaja lisaaega. Aga ka seal mängu iseloom ei muutunud. Tihe punkt-punkti heitlus jätkus. 92:92 viigiseisult jäi Tarvale viimane rünnak, kuid 12 sekundiga korvini ei jõutud. 

Teise lisaaja alguses said külalised väikese õhuvahe sisse, pooleteist minutiga kasvatati edu neljale. Pärast Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa minutilist mõtteaega tehti aga 5:0 vahespurt ning kohtumine läks endisesse, ülivõrdsesse rööpasse.

Otsustavad hetked saabusid 20 sekundit enne lõpuvilet, mil ründelaua noppinud ja vea teeninud Tormi Niits eksis Tarva 101:102 kaotusseisust mõlemal vabaviskel. Järgneval rünnakul tabas Tartu tagamees Charles Barton ja kohtumise saatus oligi otsustatud. 

Võitjate poolelt jagunes skoor peamiselt kolme mehe vahel. Barton põrutas 25, Robin Kivi 24 ja Eelmäe 21 punkti. Neist esimese arvele läks ka üheksa resultatiivset söötu. Kogu trio mängis üle 42 minuti. 

Kõige pöörasema statistika kogus aga Niits. Ääremängija müttas platsil sekundi üle 46 minuti, viskas 11 punkti ja noppis lausa 20 lauapalli. Üleplatsimeheks kerkis aga Gluditis, kelle arvele jäi 27 silma. 

Niitsu minutid kasvasid nii suureks põhjusel, et Tarva ainus keskmängija Riley Hayes eemaldati neljanda veerandaja keskel. Ta virutas Tartu korvialusele pallurile Tomas Balciunasele rusikaga kõhtu. 

Kahe satsi peale möllasid koguni kuus meest üle 40 minuti. 

Tarvas teenis liigatabelisse 11 kaotuse kõrvale 11 võidu, millega kindlustati neljandat kohta. Tartu saldo on 8-16, mis annab eelviimase positsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles