Venemaa suusakoondises valitseb kaos: suurimad staarid on vaenlased

Christopher Krutto
Copy
Aleksandr Bolšunov kuulub küll Juri Borodavko treeninggruppi, aga harjutab enamasti üksi.
Aleksandr Bolšunov kuulub küll Juri Borodavko treeninggruppi, aga harjutab enamasti üksi. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Venemaa suusakoondis on killustunud nelja erineva treeninggrupi vahel, kes on üksteisega sõjas.

Erinevate gruppide vahelised suhted on külmad ja see on tekitanud koondise siseselt pinget. Kuigi osa tülidest on ka avalikkuse ette jõudnud, siis Norra väljaande Dagbladeti andmetel on tegu kõigest jäämäe tipuga.

Venemaa koondis on jagunenud neljaks grupiks. Kõige tuntum on koondise sakslasest peatreeneri Markus Crameri grupp, kuhu kuuluvad Sergei Ustjugov, Gleb Retivõhh, Jevgeni Belov ja Julia Stupak. See on kõige läänelikuma suhtumisega treeningkoosseis.

Teiseks grupiks on dopinguminevikuga treener Juri Borodavko grupp, kuhu kuuluvad venelaste suurim staar Aleksandr Bolšunov, Natalia Neprjaeva, Denis Spitsov ja Aleksei Tšervotkin. Samas treenib Bolšunov teistest tihti eraldi.

Kolmandas grupis treenivad Oleg Perevoztšikovi ja Danila Akimov Aleksandr Bessmertnõhhi, Andrei Larkovit, Andrei Melnitšenkot ning Ivan Jakimuškinit.

Jegor Sorini Rühma juuluvad Tatjana Sorina ja Ilja Poroškin.

Kõige pingelisemad on suhted Crameri ja Borodavko gruppide vahel ja just mõlema grupi suurima tähe, Ustjugovi ja Bolšunovi läbisaamine.

«Saan aru, kui keegi ei ole minu tulemustega rahul. Aga olen täiskasvanud sportlane ja ei kannata tema treeningkoormusi,» sõnas Ustjugov Borodavko treeninggrupi kohta. «Lõpetaksin enne karjääri, kui liituksin Juri Borodavko treeninggrupiga,» lisas sportlane Venemaa uudisteagentuurile TASS antud intervjuus.

Lisaks tunnistas ta, et Borodavko treeningmeetodid võivad ohustada tervist ja tema sooviks pärast karjääri lõppu täisväärtuslikku elu elada. Lisaks tunnistas Ustjugov, et Bolšunoviga kõige soojemates suhetes ei olda.

«Me ei ole parimad sõbrad. Ma ei tea, kuidas ta treenib, aga tean, et ta teeb seda palju. Ta treenib palju ja üksi,» sõnas venelane.

Bolšunov oli kahe suusataja suhteid kirjeldades otsekohesem. «Sergei ja mina oleme vaenlased. Rajal võime üksteist aidata, aga me ei ole sõbrad,» rääkis venelaste suurim staar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles