Ootamatu tagasilöögi saanud Red Bull andis võimsa vastukäigu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Red Bulli vormelitiimi ootavad ees huvitavad aastad.
Red Bulli vormelitiimi ootavad ees huvitavad aastad. Foto: GIUSEPPE CACACE/Pool via REUTERS

Vormelimaailmas on kaks suurt jõudu – Ferrari ja Mercedes, kes jagavad suure summa eest jõuallikaid ka konkurentidele. Ainsatena ujuvad vastuvoolu Renault ja Red Bull koos oma sõsarvõistkonna AlphaTauriga. Kui esimene toodab endale ise mootoreid, siis Austria vormelitiim kasutab Honda tarnitavat. Möödunud aastal sai Red Bulli vormelivõistkond siiski tagasilöögi, sest Jaapani autotootja otsustas kuninglikust vormelisarjast lahkuda ja nõnda tuli otsida uusi lahendusi.

Tegemist oli väga üllatava sammuga, kuna üha paremaid tulemusi näidanud Honda mootori arenduseks kulutati tohutult aega ja raha. Ametlikud andmed näitavad, et see summa küündib enam kui miljardi dollarini. «Soovin tänada Red Bulli ja Alpha Tauri meeskondi, kes jagavad meiega sarnast kirge võitmaks F1 etappe,» sõnas Honda tegevjuht Takahiro Hachigo mullu.

Red Bulli kontoris siiski käed rüpes ei istutud ja prooviti senise partneriga ikkagi koostööd jätkata. Nõnda suudetigi juba enne tänavust hooaega tulla lagendale sõnumiga, kus teatati, et koostöö päriselt ikkagi ei lõppenud. Jõuliselt tehti tagatubades tööd ja Hondaga tehti kokkulepe, mis annab edaspidi Austria vormelitiimile vabad käed, kuidas mootorit arendada. Red Bull võtab üle ühe osa Honda Inglismaal Milton Keynesis asuvast tehasest. 2022. aastast päevavalgust nägev projekt kannab nime Red Bull Powertrains Limited.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles