Olümpiavõitja süüdistas medalita jäämises eestlase juhitud määrdetiimi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jessica Diggins.
Jessica Diggins. Foto: ODD ANDERSEN/AFP

USA koondis jäi Oberstdorfi MMil peetud naiste 4x5 km teatesõidus esimesena medalita. Koondise ankrunaine Jessica Diggins heitis kivi Oleg Ragilo juhitud määrdetiimi kapsaaeda.

Naiste teatesõidu võitis kindlalt Norra, hõbe kuulus Venemaale ning pronks üllatuslikult Soomele. USA oli medalimängus kuni finišisirgeni, kuid soomlaste ankrunaine Krista Pärmäkoski oli Digginsist kiirem.

«Meil oleks võinud paremad suusad olla. Kõik, kes võistlust jälgisid, said sellest aru. See oli miski, mida me ei saanud kontrollida. Saime vaid suusatada nii kõvasti ja targalt kui võimalik,» vahendab Iltalehti Digginsi sõnu.

Vastavalt suuskadele valis Diggins endale lõpuheitluseks taktika, kuid tulemust see ei toonud. «Minu eesmärk oli tõusus sõita nii kõvasti kui võimalik. Andsin endast parima ja olen enda üle uhke. Kõik naised suusatasid täna nii hästi, kui nad suutsid,» sõnas Diggins.

Krista Pärmäkoski pani finišisirgel parema suusa Jessica Digginsi vastu maksma. 
Krista Pärmäkoski pani finišisirgel parema suusa Jessica Digginsi vastu maksma. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Ameeriklanna sõnul on neil suuskadega probleeme olnud kogu MMi vältel. Ta ei taha küll määrdemeeste vastu ülekohtune olla, kuid seni on tehtud valesid valikuid. «Eks tingimused on keerulised. Saame testida vaid ühel rajal ja piiratud ajal. Kõik on andnud endast parima. Ma ei tea ise suuskade määrimisest midagi, seega ei saanuks ma ka endale paremaid suuski teha. Kuid jah, meil pole olnud konkurentsivõimelisi suuski.»

Lisaks Kristina Šmiguni endisele määrdemehele Ragilole kuulub USA kuueliikmelisse hooldetiimi ka Karel Kruuser. 

Suuskadega oli teatesõidus probleeme ka Rootsi koondisel, kes tuli starti valitseva maailmameistrina, kui finišeeris alles kuuendal kohal. Norrale kogunes kaotust täpselt kaks minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles